Mariero-turen: Fra fjord til fjell

Dette er turen som gir selv de sprekeste noe å bryne seg på. Mariero-turen er den femte i rekken av 52 hverdagsturer.

Vannassen_foto_Kjell_H_OlsenVi starter med oppvarming langs dobbeltsporet, med vidstrakt utsyn over Gandsfjorden. Videre snirkler du deg slakt oppover gjennom grønne turdrag og rolige boliggater, før du kan puste ut ved Vannassen og dele niste med endende der. Har du hund med, kan den få løpe i frislippområdet.

Du kan høre jubel fra Sørmarka Arena idet du tar fatt på den virkelige styrkeprøven opp bakkene og rundt Ullandhaug. Og for en utsikt, det er vel verdt slitet! I botanisk hage tar du en pause før turen ned og opp på nordsiden av Hinnaberget. Her ser du Ryfylke reise seg i det fjerne før du forlater skogen og igjen setter kursen nedover og inn i det mer urbane landskapet. Motorveiens sus stilner bak deg mens du tråkler deg nedover og avslutter med lukta av fjord og glade måkeskrik – trøtt i beina, men stolt av deg selv!

Kart til turen og mer informasjon om 52 hverdagsturer finner du på kommunens nettsider.

God tur!

Tlf: 04005 / +47 51 50 70 90