Gir trekunst i gave til Island

Stavanger kommune har gitt installasjonen The Covered Sandpit i gave til Nordens hus i Reykjavik.


Skultpuren fra Stavanger er en del av Barnas kulturfestival i Reykjavik i 2010.

Den seks og en halv meter høye treskultpturen sto på hjørnet av Kongsgårdbakken og Haakon VIIs gate fra mars til juli 2009.

– Skulpturen er en midlertidig installasjon som er konstruert slik at den kan demonteres og settes opp på et annet sted, sier kulturrådgiver Inger S. Bjerga i Stavanger kommune.

The Covered Sandpit - den tildekte sandkassen - er konstruert av den svenske kunstner- og arkitektgruppen Happyspace. I Reykjavik er skulpturen plassert i en naturlekeplass for barn i landskapet rundt Nordens hus på universitetsområdet i sentrum av byen.

– I 2010 fokuserer vi på barn ved å invitere til kunnskap og fantasi gjennom bruk av flere ulike virkemidler, sier direktør Max Dager ved Nordens hus. The Covered Sandpit er ett av disse virkemidlene.

Skulpturen var en del av Stavanger kommunes satsing på kunst i byens uterom i anledning kulturhovedstadsåret Stavanger2008.

Det midlertidige kunstprosjektet var et samarbeid mellom kommunen og 2008-prosjektet Norwegian Wood, hvor tre som byggemateriale ble tatt i bruk på nye måter. Prosjektet ble i sin helhet finansiert av Stavanger kommune.


Sentralbord 51 50 70 90

Varsle om feil

Stavanger kommune, Øvre Kleivegate 15, postboks 8001, 4068 Stavanger,
Org.nr: 964 965 226

Tlf: +47 51 50 70 90

Ansvarlig redaktør: Kommunikasjonssjef Marianne Jørgensen

Nettredaktør: Tone Gaard
Nyhetsredaktør: Øyvind Berekvam