Nye nettsider i løpet av sensommeren

Kommunens nettsider får et etterlengtet løft. Leverandører er valgt, og nå skal innbyggerne involveres i arbeidet.

Arbeidet med de nye nettsidene har startet. Flere publikumsmøter er allerede organisert. Nettredaktør Tone Gaard (t.h.) forteller at de nye sidene skal være på plass på sensommeren. Målet er å kombinere det beste med dagens sider med nye løsninger, forteller nettredaktør Tone Gaard. I slutten av januar ble det skrevet kontrakt med stavangerfirmaet Peanuts og underleverandør Netlife Research. Sistnevnte skal utvikle konsept og design, mens Peanuts skal stå for teknisk utvikling i publiseringsverktøyet Episerver.

- Dette er leverandører som har tung erfaring med nettsider for offentlige tjenester. Samarbeidet så langt har vært svært spennende. Dersom fremdriftsplanen følges vil nye nettsider være på plass i løpet av august, sier Gaard.

Caroline Myre Strømme fra Netlife Research deltok på workshop om de nye nettsidene. Brukerundersøkelser
I februar aktiverte kommunikasjonsavdelingen en brukerundersøkelse som popper opp her på www.stavanger.kommune.no. Denne heter TaskAnalytics og er et produkt som Netlife har laget og som brukes av deres kunder. I skrivende stund har nærmere 600 innspill kommet inn, og alt tas med videre i arbeidet med nye nettsider. Undersøkelsen vil fortsette i noen måneder til.
- Når første versjon/betaversjon av de nye nettsidene er klar flyttes undersøkelsen over dit, slik at det kan måles og responderes underveis i prosessen, sier nettredaktør Tone Gaard.

Medvirkning
Kommunens webgrupper er involvert i arbeidet og det gjennomføres dybdeintervjuer med flere ansatte. Det hentes ut informasjon fra besøkende på Servicetorget, og det blir gjennomført medvirkningsmøter med innbyggerne. En slik workshop ble nylig avholdt på Sølvberget.
- Innspillene både fra møtene med innbyggerne og tilbakemeldingene fra brukerundersøkelsene har vært svært nyttige. De har bekreftet mye av det vi hadde mistanke om, men også gitt oss mange nye ideer, sier Gaard.
På bakgrunn av tilbakemeldingene lover hun blant annet skikkelig mobiltilpassede nettsider, en kraftig søkefunksjon og en langt mer ryddig struktur.
- Vi har en stor ryddejobb foran oss.

Status for nettsidene og statistikk
Kommunens nettsider hadde 3 497 339 sidevisninger i 2016. Foruten startsiden var jobb og karriere, søk, tilbud og tjenester og politikk og demokrati mest besøkt. Statistikk og søkemotorstudier viser at rekkevidden og definisjonsmakten er stor.
- Kommunens nettsider vinner kampen om søkemotorenes gunst, noe som er betryggende i forhold til å gi innbyggerne relevant informasjon, sier Gaard.
Statistikken viser, ikke overraskende, at mobilbruk vokser eksplosivt og er allerede ved inngangen til 2017 den største plattformen for innhold.
- Kommunens nye nettsider skal selvsagt utvikles etter prinsippet om mobil først, forteller Gaard.

Nærmere 600 personer har gitt sine innspill til nettsidene

Sentralbord 51 50 70 90