Ordføreren kjørte 89 meter
for å kjøpe strømpebukse

Hver fjerde biltur vi som bor i Stavanger tar er på to kilometer eller mindre. Ordfører Christine Sagen Helgø lar seg avsløre med en handletur i bil på 89 meter.

Det skjer på film for kampanjen Kort tur? La bilen stå, sykle eller gå! Kommunen vil minne oss om hvor underlig det er å ta bilen på turer så korte at det er like greit å sykle eller gå.

- Jeg vet jo hvor lett det er å ta bilen en kjapp tur til butikk eller byen, selv om sykkelen ofte er bedre for både framkommeligheten, lommeboka og miljøet. Bedre helse og humør får vi på kjøpet. Og tenkt hva det hadde gjort med bilkøene om alle som har en kort sykkeltur til jobben hadde droppet bilen, sier Sagen Helgø.

Mange korte bilturer
Tall fra den siste nasjonale reisevaneundersøkelsen (2014)* bekrefter hvor alt for lett det virkelig er for de fleste av oss å velge bilen på korte turer:

• Hver tiende biltur vi som bor i Stavanger tar er på en kilometer eller mindre. En avstand du går på ti minutter eller lett sykler på tre-fire.
  • Hver fjerde biltur er på to kilometer eller mindre, som du sykler på godt under ti minutter uten å bli svett.
  • Mer enn hver tredje biltur er på tre kilometer eller mindre. Vi snakker om under et kvarter på sykkelen.

to politikereI kampanjefilmer kommunen legger på Facebook i høst avsløres også to andre av Stavangers mest kjente politikere for sine alt for korte bilturer.

I Facebook-kampanjen inviterer kommunen oss alle til å være like sporty som de tre politikerne og avsløre en av våre egne underlig korte bilturer, og de frister med elsykkel-premier.

Flere og bedre veier for sykkel
- Selv en sykkelfantast som meg har tatt meg selv i å velge bilen på turer det hadde gått raskere å sykle, sier Roar Børresen i Stavanger på sykkel. Han leder kommunens arbeid med å legge forholdene bedre til rette for syklistene.

- Akkurat nå har vi fått ny asfalt på sykkelstrekningen langs Diagonalen mellom Grannes og Jåttå. Arne Rettedals gate graver vi i denne uka og lager rødt sykkelfelt for de som tråkker opp bakken. I neste uke begynner vi å friske opp sykkeltraséen fra Madlakrossen og ut mot Møllebukta.

Miljøsøndag og Mobilitetsuken 2017
Kampanjen mot korte bilturer starter 15. september og markerer starten på Mobilitetsuken 16.-22. september, der kommunen og en rekke andre aktører motiverer til mindre unødig bilkjøring. Miljøsøndag, gå-kampanje for skolelever og små parker på parkeringsplasser står også på programmet.

Sentralbord 51 50 70 90

Varsle om feil