Grunnlovskonvoien ankommer Stavanger!

Historiske fartøy fra hele kysten samles til seilas mot Oslo i sommer.

Onsdag 9. juli seiler rundt 20 skuter inn til Stavanger, og torsdag 10. juli blir det maritim fest i Vågen for store og små.

Program torsdag 10. juli
Kl. 11.00 ønsker varaordfører Bjørg Tysdal Moe konvoien velkommen til Stavanger. Vågen fylles med aktiviteter for små og store: Maritimt Museum, Norsk Barnemuseum, Engøyholmen og Sommer i parken sørger for kjekke familieaktiviter ved Strandkaien.
Fra trappene ved Fisketorget vil de minste kunne seile en rundtur i Vågen med Redningsselskapets egen lille båt Elias.
Maritimt museum har langåpent til kl. 20.00 denne dagen, med egne aktiviteter for barn. Fri adgang etter kl.16.00, barn opp til sju år går gratis.
Salg av fiskesuppe fra kl. 15.00.

Ved Fisketorget blir det satt opp en scene, og mellom kl. 11.00 og 18.00 vil Sjømannsforeningens Shantykor og unge band fra Stavanger, som Alterna og Fest i Christiania, opptre.
Klokken 17.00 -18.00 entrer hovedartist Tore Pang scenen.

Åpne skuter

Flere lokale vetaranbåter, som Hundvaag 1, vil også legge til i Vågen. Flere av skutene vil være åpne og ha program ombord denne kvelden. Blant annet vil Stavangers egen M/S Rogaland presentere gladjazz med Tiedeman Jazz Band fra klokken19.00. Her blir det Evert Taube-viser med Kjell Haave og hans orkester.

Fredag 11.juli kl. 09.00 blir det felles utseiling i fra Vågen. Da fyrer de gamle motorene opp og det blir liv og røre i havnen frem til skutene har lagt fra kai.

Rekordmønstring av historiske båter
Flere fartøyer slutter seg til underveis med startpunkt i Florø, og når konvoien stevner inn Oslofjorden 17. juli vil besøkende oppleve den største mønstringen av historiske båter som noensinne har besøkt hovedstaden.

Les mer om Grunnlovskonvoien her

Sentralbord 51 50 70 90