Hva skjer bak domkirkeduken?

Nå kan du følge restaureringen av domkirken på prosjektets egen blogg. Informasjonstavler er også kommet opp ved kirken.

Domkirken bak stillas dekket av hvit duk

Store oppslag på treveggene rundt stillaset formidler i tekst og bilder om restaureringsarbeidet for Stavanger-folk og turister. De som ønsker mer informasjon kan lese videre på bloggen, som er prosjektets egen dagbok og dokumentasjon på nettsiden domkirken2025.no.

Oppslagstavle ved domkirken. Foto: Per M Schjelderup, Arkitektkontoret Schjelderup & Gram

- Domkirken er vår felles historie og identitet. Når en så viktig bygning skal gjennom omfattende restaurering over mange år er det naturlig at hele Stavanger får ta del i det som skjer. Vi bruker jo også mye penger på prosjektet, og folk skal få vite hva midlene går til, sier prosjektleder Britta Goldberg i Stavanger kommune.

Både oppslagene ved kirken og bloggen inviterer enkeltpersoner, skoleklasser og andre grupper inn i prosjektets ulike deler på en lettlest måte.

- Vi vil også forsøke å holde byggeplassen så tilgjengelig som mulig uten at det går ut over sikkerheten. Og så er jo det fantastiske kirkerommet åpent store deler av dagen gjennom hele året,  sier Goldberg.

Restaureringen av domkirken og Bispekapellet vil pågå fram mot kirkens og byens 900-års jubileum i 2025. Arbeidet startet på vestfasaden fordi det var fare for at kleberstein kunne løsne og falle ned.

Også murverket, urskiven, vinduene og hoveddøren blir restaurert før stillaset og duken tas ned, etter planen i løpet av høsten.

Sentralbord 51 50 70 90

Varsle om feil