Ordføreren åpnet passivt skolebygg

Nye Kristianslyst ble i dag offisielt åpnet av ordfører Christine Sagen Helgø.

Fornøyde Kristianlyst-elever og ordfører Christine Sagen Helgø.

- Gratulerer med veldig fin og ny skole. Er dere fornøyde?, spurte ordføreren.
- JAAAA, ropte alle elevene i det åpne scenerommet, som er sentralt plassert og utgjør selve hjertet i det flunkende nye skolebygget til 200 millioner kroner.

Kristianslyst skole er den første nye ungdomsskolen som er bygget i Stavanger på nesten 30 år.

- Det er kjekt å se at så flotte elever som dere har fått en så fin skole, det fortjener dere. Og lærerne deres fortjener en god arbeidsplass, sa Sagen Helgø i åpningstalen.

Elever som spiller sjakk

- Godt utgangspunkt for læring
Rektor Torunn Steensland Dahle merker at både elever og ansatte stortrives i bygget.

- Takhøyden, arealet og lyset gir et godt utgangspunkt for læring. Elevene har fått en ro over seg. Vi er også veldig glade for scenerommet med toppmoderne digitalt utstyr og de nye formings- og spesialrommene, sier hun.

Skolens inngangsparti

Passivhus
Skolen er bygget som passivhus med miljøvennlige løsninger. Stavanger kommune har et miljømål om å redusere energibruken i bygninger for å bidra med så lite forurensende energiproduksjon som mulig. De viktigste tiltakene som er gjort å redusere energibruken er meget god isolasjon og tetthet for å redusere varmetapet. Men det er også brukt mange flere virkemidler som hver for seg har betydning.

Lyspris
Nybygget var nylig nominert til Lysprisen 2014, og ble kun slått av Akershus festning i konkurransen. Skolen fikk likevel hederlig omtale for å ha et lysdesign som fremhever arkitekturen og det setter mennesket i fokus.

Elevkantine og formingsrom

Sentralbord 51 50 70 90