På to hjul til jobb med kommunen

Onsdag 11. og torsdag 12. juni viser Stavanger kommune deg smarteste vei fra Tasta til Forus og Risavika.

Hånd på sykkelstyre. Foto: Drpixel/Shutterstock.com

Stavanger Kommune samarbeider med Sykkelløftet og arrangerer guidede turer fra ditt hjemsted til der du jobber.

- Vi starter opp med strekningen Tasta-Forus onsdag 11. juni. Vi møtes i Tastaparken kl. 07.00 og sykler i om lag 15 km/t i gjennomsnitt fra Tasta til Forus. Strekningen er nokså nøyaktig 10 km. Vi vil da være fremme på Forus i god tid før kl. 08.00. Torsdag 12. juni kl. 07.00 sykler vi strekningen Tasta-Risavika. Denne strekningen er i underkant av 11 km og vi vil også da være fremme i god tid før kl. 08.00, sier leder for sykkelsatsingen i kommunen, Roar Børresen.

Turen til Forus går først langs Stokkavatnet til Madlaleiren.

- Vi sykler på enten grus eller sykkelvei helt ut til Madlaleiren, hvor vi må krysse første bilvei. Ved behov leier vi syklene over fotgjengerfeltet ved Regimentsveien. Vi sykler så langs Møllebukten og Sverd i Fjell og til Grannessletten. Denne krysser vi også i fotgjengerfelt. Ved behov leier vi sykkelen over. Vi fortsetter så på sykkelvei langs Grannesveien og over Røyneberg til Forus, forteller Børresen.

Les mer på www.stavanger.kommune.no/sykkel.

Sentralbord 51 50 70 90

Varsle om feil