Elena Egge Roux

Konsulent på servicetorget

- Servicetorget er kommunens ansikt utad. Vi må kunne litt om alt, slik at vi vet hvor vi skal henvise publikum. Vi får spørsmål om alt fra byggesaker og legater til renovasjon. Det er mye å sette seg inn i, forteller Elena Egge Roux.

Det er totalt 20 ansatte på servicetorget, fordelt på tre av kommunens bygg i Olav Kyrres gate og Arne Rettedals gate. Arbeidsoppgavene er mange og varierte.

-  Det er hektisk, og ingen dager er like. Vi må ta utfordringer på strak arm. Det strømmer på med telefoner, og det er jevn pågang av folk som møter opp i skranken. Vi lager også byggekart.

Egge Roux er relativt fersk i jobben på servicetorget, men har fra før seks års fartstid i kommunen. Da var hun miljøarbeider på Dagsenter og avlastning, et tilbud for mennesker med særskilte behov.

-  Jeg følte det var på tide med en forandring. Det har jeg ikke angret på. Jeg stortrives på servicetorget. Jeg får brukt meg selv, og må være oppdatert på det som skjer i kommunen. Jeg var ikke klar over hvor mangfoldig kommunen er. Det er jeg sikker på at mange av innbyggerne heller ikke er, slår hun fast.

Nå på Facebook

Publikum har spesielt mange spørsmål i forbindelse med byggesaker og skjemaer som skal fylles ut. Det kommer også spørsmål om kommunale leiligheter, legater, barnehagesøknader, renovasjon, bostøtte og kommunens startlånordning.  Leiekontrakter skal signeres, og nøkler skal tas i mot. Det er også mange journalister som ringer og ønsker innsyn i forskjellige saker.

- Vi lærer hele tiden, og får stadig være med på kurs og fagseminarer. Nå har hele avdelingen nettopp lært å kommunisere med kommunens innbyggere via Facebook. Vi svarer på spørsmål om alt som skjer i kommunen, og henviser til de rette personene. Jeg tror det har en positiv effekt å være på Facebook. Kommunen blir mer synlig.

Servicetorget har også ansvar for utleie av torgplassene som er spredt rundt i byen.

- Jeg synes absolutt jobben er meningsfull. Vi får yte service, hjelpe til og bistå med masse forskjellig. Vi får veldig gode tilbakemeldinger. Det er selvsagt motiverende.

Hun stortrives og er veldig fornøyd med kollegene sine. Men hun kunne tenke seg flere unge medarbeidere.

- En blanding er ok. De eldre sitter på mye nyttig kunnskap. Men jeg håper det kommer noen litt yngre etter hvert.

Halvmaraton i Berlin

Da hun arbeidet som miljøarbeider tok lederen initiativ til felles trening fram mot halvmaraton i Berlin.

- Mange av oss var utrente. Vi løp sammen i nesten et år, og dro til Berlin. Det var helt fantastisk. Å komme i mål var en seier i seg selv.

Nå har hun en løpepause, men trener i et treningsstudio fem ganger i uken. Med mann, hund og to barn som skal fraktes til både det ene og det andre er hverdagen hektisk. En tur til byen tar hun seg likevel tid til.

- Jeg prøver å bruke byen så ofte jeg kan, og elsker å gå på kafé. Steam er en favoritt. De har den beste kaffen. Flere burde bruke byen mer, oppfordrer hun.

Bilde av Elena Egge Roux konsulent på servicetorget. Fotot: Guro Waksvik.

Stilling: Konsulent
Ansatt siden:
2008
Utdanning:
Studier i jus og fransk

Stavanger kommune, Øvre Kleivegate 15, postboks 8001, 4068 Stavanger,
Org.nr: 964 965 226

Tlf: +47 51 50 70 90

Ansvarlig redaktør: Kommunikasjonssjef Marianne Jørgensen

Nettredaktør: Tone Gaard
Nyhetsredaktør: Øyvind Berekvam