John Henning Aarsheim Paulsen

Rådgiver infrastruktur i IT-avdelingen

- Fra første dag har jeg følt meg velkommen og inkludert. Jeg ble tatt imot med åpne armer, og den gode tonen har siden fortsatt. Jeg går på jobb med et smil, og drar hjem med et smil, sier John Henning Aarsheim Paulsen.

 

Han har bak seg 17 år i oljerelatert virksomhet. Etter lang tid i samme stilling ble dagene etter hvert like. 

-  Jeg trengte forandring, nye impulser, nytt miljø og ikke minst nye mennesker, forteller han.

En bekjent sendte ham en stillingsutlysning og oppfordret ham til å søke. Paulsen ble raskt kalt inn til intervju. Snøballen rullet fort, og så var han ansatt.

-  Jeg tenkte nå eller aldri. En blir eldre, og i IT-bransjen ønsker de seg gjerne yngre krefter. Folk som kjenner meg har sett en stor forandring på humøret mitt. Det bekrefter at jeg har gjort et riktig valg. Jeg er så fornøyd.

En jobb med muligheter

Paulsen jobber i applikasjonsteamet, som er en del av infrastrukturgruppen. Teamet har blant annet ansvar for å pakke og distribuere applikasjoner til ansatte i kommunen og til elevnettet i grunnskolen.

- Vi klargjør og tilpasser applikasjonene i riktig format slik at de blir tilgjengelige for brukerne. Det dreier seg om et stort spenn i kommunen, fra enkle leseprogrammer i grunnskolen til økonomiske applikasjoner til regnskapsavdelingen.

Mye av jobben er prosjektarbeid. Nye applikasjoner skal følges opp fra de kommer inn til avdelingen til de er implementert og i drift hos brukerne. Som for eksempel det elektroniske besøkssystemet som nylig er innført. Paulsen har vært med på å starte og fullføre prosjekter, og sett hvordan ting henger sammen i det kommunale systemet.

- Stereotypen med den kommuneansatte som sitter og stirrer ut av vinduet stemmer overhode ikke. Mengden arbeid og tidspresset er like stort her som i det private næringsliv. Jeg har fått mange kjekke, nye og spennende oppgaver. Mulighetene i kommunen er større enn folk tror. Ønsker en å utvikle seg, legges det godt til rette for det.

IT avdelingen er det 35 ansatte. 10 jobber med infrastruktur hvorav 5 i applikasjonsteamet.

- Du kan kalle oss poteter. Vi er allsidige, og kan gjør det meste.

Bransjen er mannsdominert, og det er en høyere kvinneandel i IT-avdelingen i kommunen en det som Paulsen var vant med fra tidligere. Han mener definitivt det er bra for miljøet.  

Fotballinteressert

- Fra første dag på jobb ble jeg grønn, og tok bussen. Det har jeg fortsatt med. Kommunen har gode tiltak for å få folk til å reise kollektivt.

Vel hjemme hiver han seg gjerne på sykkelen, eller benytter seg av kommunens medlemskap i et treningsstudio.

Paulsen vokste opp ved gamle Stavanger stadion, og så i oppveksten de fleste kamper som ble spilt der. Han spilte lenge på Vidar. Han er fremdeles mer enn middels fotballinteressert, og reiser flere ganger i året for å se fotball i forskjellige land.

- Stemningen og opplevelsen er det viktigste. Jeg reiser ikke bare for å følge et bestemt lag, presiserer han.

IT rådgiver John Henning Aarsheim Paulsen. Foto: Guro Waksvik

Stilling: Rådgiver
Ansatt siden: 2013
Utdanning: Den Polytekniske Høgskolen i Bærum

Stavanger kommune, Øvre Kleivegate 15, postboks 8001, 4068 Stavanger,
Org.nr: 964 965 226

Tlf: +47 51 50 70 90

Ansvarlig redaktør: Kommunikasjonssjef Marianne Jørgensen

Nettredaktør: Tone Gaard
Nyhetsredaktør: Øyvind Berekvam