Stina Johannessen

Barne- og ungdomsarbeider i Auglend barnehage

Egentlig er hun utdannet servitør, og jobbet på flykjøkkenet på Sola. Men hun fant fort ut at det ikke var noe for henne, og sluttet.

-  Jeg fikk noen få dagers vikariat i en barnehage. Da var det gjort. Med både tante, mor og søster i barnehage ligger det vel i blodet, slår Stina Johannesen fast.

Hun fikk etter hvert en variert bakgrunn som assistent med erfaring fra både barnehager og skolefritidsordningen (SFO). Da hun fikk tilbud om å ta fagbrev takket hun ja. 

- Det er viktig med faglærte i barnehagen. Derfor tilbyr kommunen gratis opplæring for assistenter som ønsker å ta fagbrevet. Det er et godt tilbud. Jeg anbefaler andre å gjøre det samme.

Opplæringen gir verdifullt faglig påfyll og økt yrkesstolthet. Og med bestått fagbrev stiger lønnen.

Verneombud

Auglend barnehage har 10 baser med til sammen 130 barn. To av basene er for hørselshemmede.

- Det er fint for oss alle. Vi får andre innspill, og lærer til og med litt tegnspråk.

Johannesen er på en avdeling for de største barna, og har ansvar for en førskolegruppe som gjør seg klar til skolegang. For tiden er de med på et prosjekt i regi av museene i Stavanger.

- Det er et interessant pedagogisk opplegg, og lærerikt både for voksne og barn. Vi har foreløpig vært på Barnemuseet, Hermetikkmuseet og Arbeiderboligen.

Hun er verneombud i barnehagen og møter verneombud fra andre barnehager en gang hver 6. uke. De diskuterer alt fra refleksvester og førstehjelp til telling av unger. Johannesen er også med i samarbeidsutvalget (SU), som skal sikre samarbeidet mellom barnas hjem og barnehagen.

Videreutdanning

- Barna er det viktigste. Vi er her for dem. Vi jobber mot konkrete mål, og det er flott å se mestringsgleden når barna får det til.

Auglend barnehage har nettopp begynt med ”Være sammen”, et opplegg som gjennom teori, kollegaveiledning og en omfattende programpakke har som mål å gjøre barnehagen til den beste arena for barnets vekst og modning.

- Jeg er primærkontakt til seks barn. Ved måltidene sitter vi alltid sammen. Da får vi den gode dialogen, og snakker om alt mulig.

Nå er barna godt i gang med et kunstprosjekt. De har tatt gipsavtrykk av hender og føtter, med gips de har fått av en far som jobber på sykehuset.

-          Vi skal male på avtrykkene, og stille dem ut i forbindelse med en foreldrekaffe.

Jobber du i barnehagen må du like å være ute, uansett vær. Områdene rundt Vannassen, Vålandsskogen og Sørmarka blir flittig brukt.

- Styreren vår er opptatt av økt kompetanse, og at vi skal bli bedre og bedre. Jeg går nok snart i gang med videreutdanning. Etter mange år i barnehagen er det kjekt med nye utfordringer. Målet er å bli barnehagelærer.

Kommunen har gode stipendordninger. Det er mulig å ta utdannelsen på deltid over fire år, slik at en samtidig kan jobbe redusert.

I barnehagen er det stabilt og godt kollegialt miljø. Hjemme har Stina Johannesen en datter på 8, som går på skolen vegg i vegg med barnehagen.

- Hun er ivrig fotballspiller på SIF, og trener to ganger i uken. I tillegg er det ofte kamper og turneringer i helgene. Dagene flyr. Det blir ikke tid til så mye mer.

Fagarbeider Stina Johannesen. Foto: Guro Waksvik.

Stilling: Barne- og ungdomsarbeider
Ansatt siden: 2000
Utdanning: Fagbrev i barne- og ungdomsarbeid

Stavanger kommune, Øvre Kleivegate 15, postboks 8001, 4068 Stavanger,
Org.nr: 964 965 226

Tlf: +47 51 50 70 90

Ansvarlig redaktør: Kommunikasjonssjef Marianne Jørgensen

Nettredaktør: Tone Gaard
Nyhetsredaktør: Øyvind Berekvam