Spise sunt

Stavanger kommune vil at foreldre, barn, unge og ansatte i barnehager, skole og SFO skal få god informasjon og kunnskap om kosthold og ernæringens betydning for barn og unges helse og atferd.

Det vi spiser og drikker påvirker helsen vår. Å spise sunt og variert, kombinert med fysisk aktivitet, er bra både for kropp og velvære. Riktig hverdagskost kan også forebygge sykdom. Ofte kan det å ta små grep i hverdagen ha stor betydning for helsen. Helsedirektoratet anbefaler et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt og bær, grove kornprodukter og fisk, og begrensede mengder bearbeidet kjøtt, rødt kjøtt, salt og sukker. 

Måltidene er også miljøskapende, noe som har betydning for blant annet helse, trivsel og læring. Stavanger kommune har som mål at ca. 15 prosent av maten i barnehagene skal være økologisk, og at minst 10 skoler og SFO’er skal bruke ett eller flere økologiske produkter.

I Stavanger har vi to ressursbarnehager, Emmaus og Solvang, og tre pilotskoler, Gosen, Storhaug og Tasta. Ressursbarnehagene og pilotskolene har som mål å både servere sunn mat og være forbilde for andre barnehager og skoler.

 

Stavanger kommune, Øvre Kleivegate 15, postboks 8001, 4068 Stavanger,
Org.nr: 964 965 226

Tlf: +47 51 50 70 90

Ansvarlig redaktør: Kommunikasjonssjef Marianne Jørgensen

Nettredaktør: Tone Gaard
Nyhetsredaktør: Øyvind Berekvam