Kunstnerleilighet i Berlin

Stavanger kommune stiller en leilighet i Berlin til disposisjon for profesjonelle kunstnere som har sitt virke i Stavanger. Kunstnerleiligheten skal gi kunstnere mulighet til å videreutvikle sitt kunstneriske arbeid i en stimulerende internasjonal sammenheng og oppleve fagmiljøer og nettverk i Berlin.

Både profesjonelle kunstnere og kulturarbeidere kan søke om arbeidsopphold i leiligheten. Ordningen er tverrfaglig og oppholdet er gratis. Residensordningen er et viktig ledd i Stavanger kommunes internasjonale kulturpolitikk, og vil kunne gi muligheter for en enkeltkunstners utvikling og karriere. 

Periode og varighet
Det er lagt opp til at arbeidsoppholdet skal ha en varighet fra 1-3 måneder. I særlige tilfeller kan det gis kortere opphold. Ønsket oppholdsperiode og -varighet må defineres tydelig i søknadsskjema.   

Leilighet og beliggenhet
Leiligheten ligger sentralt plassert i bydelen Charlottenburg nær Mitte, midt i sentrum av Berlin. Her er det kort vei til transportmidler som buss og t-bane. Se kart.

Leiligheten er på vel 60 m2, og inneholder stue/arbeidsrom, soverom, kjøkken og bad. Leiligheten har trådløst nettverk.

Reisestipend
Ved tildeling av opphold i kunstnerleiligheten følger det et reisestipend på kr 2000 per måned som utbetales i forkant av avreise til Berlin. (Dette gis kun dersom du er folkeregistrert i Stavanger kommune.)

Søknadsfrist
1. oktober (for opphold påfølgende år).

Fyll inn søknadsskjema for opphold i kunstnerleiligheten Berlin.

For spørsmål og informasjon kontakt

Rådgiver Maren Skoie, tlf. 51 50 71 66 
postmottak.kbu@stavanger.kommune.no

Sentralbord 51 50 70 90

Varsle om feil

Stavanger kommune, Øvre Kleivegate 15, postboks 8001, 4068 Stavanger,
Org.nr: 964 965 226

Tlf: +47 51 50 70 90

Ansvarlig redaktør: Kommunikasjonssjef Marianne Jørgensen

Nettredaktør: Tone Gaard
Nyhetsredaktør: Øyvind Berekvam