2. Bolig og bygg
  4. Adresse og gatenavn
  5. Navnesak på Fogn og Kyrkjøy

Navnesak på Fogn og Kyrkjøy

Skal det hete Vareneset eller Vardneset på Fogn? Runestad eller Runastad? Og hva med navnet Hestatongane på Kyrkjøy, skal det heller hete Hestatangane? Si din mening innen 21. februar 2020.

kart

Kartverket har bedt Stavanger kommune om å finne ut hvilken av disse skrivemåtene som skal brukes fra nå av:

• matrikkelgårdsnavnet Runestad/Runestad på Fogn
  • bruksnavnet/naturnavnet Vareneset/Vardneset på Fogn
  • naturnavnet Hestatongane/Hestatangane på Kyrkjøy

Denne navnesaken nå ute på høring. Det betyr at alle som vil, kan si sin mening om hvordan stedsnavnene skal skrives.

Vi understreker at dette ikke er en avstemming. Det er ikke den skrivemåten flest "heier" på, som "vinner". Kartverket er mer opptatt av begrunnelsen. Vi ønsker altså at du forklarer hvorfor du mener den ene eller andre skrivemåten er riktig.

Bakgrunnsinformasjon:
Orientering til grunneiere fra Finnøy kommune i desember 2019
Kartverkets orientering om saksgang i november 2019
Navneliste

Send inn ditt innspill innen 21. februar

Send din forklaring til postmottak.bos@stavanger.kommune.no med "ref. Finnøy 16/1338 " i emnefeltet, eller send det i posten til Stavanger kommune, Postboks 8001, 4068 Stavanger, innen 21. februar 2020.

Innspillene blir sendt videre til Språkrådet og Kartverket, som tar en endelig beslutning.

Grunneierne i områdene har fått brev, og vi har også sendt brev til Finnøy historielag, Sjernarøy Vekst og Fogn grendalag. I tillegg er navnesaken kunngjort i Øyposten.

Tor Helge Skorge

Telefon: