Tekststørrelse

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

Menu

  1. Hjem
  2. Helse og omsorg
  3. Helsehuset Stavanger
  4. Vite mer om

Vite mer om

Kort fortalt

Hver tirsdag klokken 15:00-16:00 har vi åpne temasamlinger som passer for deg som ønsker tips til hva du kan gjøre for å mestre ulike helseutfordringer.

Samlingene er åpne for alle som bor i Stavanger kommune og krever ikke påmelding.

Vi har kalt konseptet "Vite mer om", og vi har 9 ulike temaer innen fysisk og psykisk helse som rullerer hver uke. Se lenger ned på siden for å lese mer om temaene og når de skal være. Hva er "Vite mer om"-samlinger?

"Vite mer om" er temasamlinger om ulike tema innen fysisk og psykisk helse. På samlingene får du tips til hvordan du kan mestre ulike fysiske og psykiske helseutfordringer.

  • Hvor: Helsehuset Stavanger.
  • Når: Tirsdager klokken 15:00-16:00. 

 

Tidspunkter for "Vite mer om"-samlinger høsten 2019

Veier til bedre søvn 13.aug 22.okt
Hvordan du reduserer risikoen for diabetes type 2 20.aug 15.okt
Hvordan du kan senke blodtrykket 03.sep 29.okt
Hvordan du håndterer nye muskel- og skjelettplager 10.sep 19.nov
Kostholdstiltak ved irritabel tarm-syndrom 17.sep 12.nov
Hvordan du kan senke skuldrene i en hektisk hverdag 08.okt 03.des
Veier til god psykisk helse 29.aug 05.nov
Mestring av panikkanfall 24.sep 26.nov
Normalreaksjoner og mestring av kriser 01.okt 10.des

 

Beskrivelse av de ulike temaene

Veier til bedre søvn

Strever du med søvnen? Vil du helst unngå sovemedisin? På dette foredraget får du vite mer om hva som ofte opprettholder og forsterker søvnvanskene, og hva du kan gjøre for å legge til rette for at søvnen din skal bli bedre.

Hvordan du reduserer risikoen for diabetes type 2

Levevanene dine påvirker risikoen for å utvikle diabetes. På dette foredraget får du vite mer om hvilke grep du kan gjøre i din egen hverdag for å redusere risikoen for diabetes, med særlig fokus på kosthold og fysisk aktivitet. 

Hvordan du kan senke blodtrykket

Har du fått påvist høyt blodtrykk? Da er det flere ting du kan gjøre, utover bruk av medikamenter, som kan bidra til å senke blodtrykket. På dette foredraget får du både vite hvilke grep du kan ta, og tips til konkrete måter å gjennomføre grepene på i hverdagen.

Hvordan du håndterer nye muskel- og skjelettplager

Fra tid til annen får vi mennesker vondt i muskler og ledd. Noen ganger grunnet skade eller uvant belastning, andre ganger helt ut av det blå. På dette foredraget gir vi deg en forståelse av hva smerte er, hva du kan gjøre for å dempe plagene, og hvordan du unngår at de blir varige eller kommer tilbake.

Kostholdstiltak ved irritabel tarm-syndrom

Har du fått påvist irritabel tarm-syndrom? På dette foredraget får du vite mer om hvordan kostholdet påvirker mage- tarmsystemet, og hva du kan prøve ut for å dempe plagene.

Hvordan du kan senke skuldrene i en hektisk hverdag

Har hverdagens kjas og mas satt seg i kroppen? Er det vanskelig å gire ned? På dette foredraget gir vi deg enkle avslapningsøvelser og tips til hva du ellers kan gjøre for å senke skuldrene og rense hodet, slik at du kan kjenne deg mer avslappet i hverdagen.

Veier til god psykisk helse

I løpet av livet rammes mange av psykiske plager som ikke nødvendig krever behandling. I løpet av timen får du mange gode råd og verktøy for hva du selv kan gjøre for å pleie og styrke den psykiske helsen din. Kom og fyll opp verktøykassen på vei til god psykisk helse.

 

Mestring av panikkanfall

I løpet av denne timen vil du få bedre forståelse for hva angst er og hva som skjer under et angstanfall. Du vil lære hvordan du best kan mestre slik at angsten ikke får ta kontroll over livet ditt.

 

Normalreaksjoner og mestring av kriser

Hvordan reagerer man i kriser, hva er normalt og hva er lurt å gjøre når krisen rammer? Med kriser mener vi alvorlige hendelser hvor livet har blitt truet. I foredraget får du vite mer om hvordan og hvorfor vi reagerer, hva som er normalt og tips og råd for hva som kan være lurt å gjøre når du eller noen du kjenner har opplevd noe dramatisk. Foredraget passer for deg som selv er rammet eller kjenner noen som er rammet.


 

Kontaktinformasjon

Besøksadresse:

Helsehuset Stavanger Badehusgata 37 4014 Stavanger

Postadresse:

Helsehuset Stavanger PB 8001 4068 Stavanger

Telefon:
51 50 81 00
E-post:
helsehuset@stavanger.kommune.no

«Jeg søkte ikke hjelp tidligere, for jeg trodde ikke det ville nytte uansett. Nå vet jeg at endring er mulig. Jeg anbefaler alle å ta den telefonen.»