Tekststørrelse

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

Menu

 1. Hjem
 2. Helse og omsorg
 3. Informasjon om koronavirus
 4. Koronavaksine i Stavanger

Koronavaksine i Stavanger

Oppdatert: 27.07.2022 14.23.35
Vaksinetjenesten i Bekkefaret

All koronavaksinering skjer i et nyopprettet vaksinesenter i en del av lokalene til Bekketunet barnehage i Bekkefaret.  Bestill time i Remin (klikk på lenken)

Fra 1. juli er det ikke lenger anledning til å komme på drop in. Timen må bestilles.

 

Slik foregår vaksineringen

All koronavaksinering skjer i et nyopprettet vaksinesenter i en del av lokalene til Bekketunet barnehage i Bekkefaret. Her finner du fram: 

Publikum kan parkere på betalingsparkeringen mellom Bekkefaret bydelshus og Coop Extra, eller bruke gateparkeringen i Oscar Wistings gate i nærheten av vaksinesenteret.  

Du bestiller, flytter eller endrer timen din hertimebestilling i ReMinDet er også mulig å ringe vaksinetjenesten på 51 50 71 12.

Hvis du må avbestille vaksinetimen du har fått på grunn av sykdom eller fordi du allerede har fått aktuell dose, må du ringe nummeret som er oppgitt i SMS-en du fikk med timeavtale eller ringe 51 50 71 12. Du kan også sende mail til vaksinetjenesten@stavanger.kommune.no.

Vaksinesenteret er åpent 08.30-15.00 mandag-fredag. Merk at det er stengt for pause 11.30-12.00.

Koronavaksine på apotek

Apotekavtalen om koronavaksinering av avsluttet. Det betyr at apotekene ikke lenger vaksinerer mot korona.

Drop in-vaksinering

Fra 1. juli er det ikke anledning til å komme på drop in. Bestill tid til vaksinering enten i Remin eller på telefon 51 50 71 12.

Er det noe jeg bør vite før frammøte?

Ikke kom til vaksinering dersom du er syk!

Ikke kom til vaksinering dersom du er forkjølet og har sykdom i kroppen, selv om du har testet negativt for korona. Ved sykdom må vaksinetimen avbestilles.

Er du nærkontakt til en smittet bør du ta en hurtigtest om morgenen den dagen du skal vaksineres. Er testen positiv må vaksineringen utsettes.

Husk å ta med legitimasjon med bilde (pass, førerkort, bankkort). Du som skal ta dose 2 og har tatt dose 1 et annet sted enn Stavanger må vise koronasertifikatet ditt (koronapass). Du finner ditt koronasertifikat i Helsenorge-appen eller ved å logge inn på helsenorge.no Hold koronasertifikatet klart når du kommer til registreringen. Har du ikke koronasertifikat, kan de som jobber i registreringen slå opp vaksinene dine. Men dette tar lenger tid. Ta på løstsittende klær på overkroppen som er lette å ta av/rulle opp ermet på.

Vaksinen settes i overarmen på den armen du ikke skriver med.

Registrering av vaksinering utenlands

Koronavaksinen må være godkjent av det europeiske legemiddelbyrået EMA for å bli etterregistrert. Slik får du etterregistrert koronavaksine tatt utenlands:

 • Kontakt fastlegen din. Fastlegene tilbyr denne tjenesten dersom de har kapasitet. 
 • Kontakt privat helseaktør som Aktimed HelseCentrum VaksinerAleris StavangerForusakuttenDr. Dropin, 
 • Send en henvendelse til Stavanger kommune via e-skjema. Etterregistrering hos kommunen kan kun foretas via e-skjemaet. Du må selv scanne og legge ved dokumentasjon i skjemaet. Dette være med: fødsels- eller D-nummer, vaksinasjonsdato, type vaksine og batchnummer (produksjonsnummer på vaksinen). Dette bør være med: Hvem som er vaksinatør og signatur/stempel.

Les mer om etterregistrering på FHI

Jeg har ikke bank-id

Det er nå mange innloggingsmuligheter, ikke bare innlogging via ID-porten. Du kan logge inn med Buypass, Commfides med java, Commfides uten java og Helse Midt.

Da kan også ringe 51 50 71 12 hvis du trenger hjelp.

Kan jeg velge hvilken vaksine jeg får?

Stavanger kommune vaksinerer med Pfizer, Moderna og Novavax. Du kan velge hvilken du vil ta. 

Novavax må bestilles i egen timebok når du skal bestille vaksinetime. Du kan også ringe vaksinetjenesten på 51 50 71 12 og bestille Novavax-vaksinering.

Hvor lang tid går det mellom vaksinedosene?

Det må ha gått minst fire uker mellom de to første dosene koronavaksine.

For de mellom 16 og 18 må det gå 8-12 uker mellom dose 1 og 2.

For de som har alvorlig immunsvikt skal det være fire uker mellom dose 2 og dose 3 og 12 uker til dose 4.

For alle andre må det gå minst 20 uker mellom dose 2 og dose 3.

 

Tredje vaksinedose

Alle over 18 år kan bestille oppfriskningsdose/boosterdose. 

Tredje dose for alle over 18 år

Alle over 18 år kan bestille time til dose 3. Det må være minimum 20 uker mellom dose 2 og dose 3. 

Du bestiller tid for vaksinering i ReMin. Har du problemer med å bestille time på nettet, ring vaksinetjenesten på 51 50 71 12.

De som ikke klarer å komme seg til vaksinesenteret for å ta dose 3, kan kontakte fastlegen sin og bli vurdert til hjemmevaksinering ved ambulant team.

 

Dose 3 når du har hatt covid-19

Hvis du har gjennomgått covid-19 mer enn tre uker etter dose 2 av koronavaksine, er du like godt beskyttet som med en oppfriskningsdose. Gjennomgått sykdom regnes likevel ikke med på samme måte som en vaksinedose i EU- koronasertifikatet.

Er du under 65 år, har to doser og har fått covid-19 mer enn tre uker etter dose 2, tilbys du dose 3 for å opprettholde koronasertifikatet.

Er du over 65 år og har fått påvist covid-19 mindre enn tre måneder etter dose 2 av koronavaksine, anbefales du å ta oppfriskningsdose.

EU koronasertifikatets gyldighet

 • Ved påvist covid-19 er sertifikatet gyldig 11-180 dager etter positiv test.
 • Hvis du er grunnvaksinert med to doser er sertifikatet gyldig i 270 dager etter siste vaksinedose.
 • Hvis du har tre doser koronavaksine er koronasertifikatet gyldig på ubestemt tid.

Tredje dose for 12-17-åringer med immunsvikt

FHI anbefaler unge i alderen 12-17 år med alvorlig svekket immunforsvar (immunsupprimerte) om å ta tre doser som grunnvaksinering. Det er Comirnaty/Pfizer-vaksinen som er godkjent for denne gruppen. Intervallet mellom dose 2 og 3 skal være minimum 4 uker.

Skal du vaksinere barn som ikke har fylt 16 år må du ha med samtykkeskjema fra begge foreldre.

Fjerde vaksinedose

Personer over 75 år og personer med immunsvikt har tilbud om dose 4 av koronavaksine. 

Personer over 75 år som har tatt tre doser koronavaksine kan få dose 4 som oppfriskningsdose. Dersom du har hatt covid må det gå minst tre uker fra du er blitt frisk av sykdommen til du tar dose 4.
Det må være minst 4 måneder mellom dose 3 og dose 4.

Personer med alvorlig svekket immunforsvar på grunn av sykdom eller bruk av immundempende medisiner fikk 3 doser for å bli fullvaksinert i stedet for 2 . De tilbys dose 4 som oppfriskningsdose. Se hvem dette gjelder

De med immunsvikt kan ta oppfriskningsdosen så fremt det er gått 3 måneder etter fullvaksinering med 3 doser. De som har hatt korona etter dose 3 trenger ikke dose 4.

Intervallet mellom dose 3 og dose 4 for de med immunsvikt må være 3 måneder. Det er ikke nødvendig med dokumentasjon for dose 4 for de som har 3 doser på grunn av immunsvikt.

Bestill tid i Remin eller ring 51 50 71 12 for time i vaksinesenteret i Hjalmar Johansens gate 10 i Bekkefaret. Åpningstid 08.30-15.00 mandag-fredag (stengt for pause 11.30-12.00).

De som har hatt covid minst tre uker etter siste dose skal ikke ha oppfriskningsdose. Infeksjonen erstatter behovet for oppfriskningsdose og beskyttelsen varer ca. 12 måneder. Infeksjonen regnes ikke med for de som har fått covid mindre enn tre uker etter vaksinedose 3.

Vaksinering av barn 5-11 år

Barn som er født i 2016-2010, og barn født i 2017 som har fylt 5 år, kan vaksineres mot korona hvis de foresatte ønsker det. Tilbudet er mest aktuelt for:

 • barn med kroniske sykdommer
 • barn i kontakt med sårbare personer
 • barn som skal oppholde seg i eller flytte til land med høy smitterisiko/dårligere tilgang til helsetjenester

 Bestill her

Det kan også bestilles vaksinetime for barn med alvorlig risiko som har fått anbefalt vaksine av lege. Denne gruppa anbefales tre doser som grunnvaksinasjon. Det er Comirnaty/Pfizer-vaksinen som er godkjent for denne aldersgruppen. Intervallet mellom dose 2 og 3 skal være minimum 4 uker.

Barn som skal få koronavaksine får en mindre dose Pfizer-vaksine som kommer i egne glass. 

Skal du vaksinere barn som ikke har fylt 16 år må du ha med samtykkeskjema fra begge foreldre.

Vaksinering av 12- og 15-åringer

12-15-åringer får tilbud om en dose av Pfizer-vaksinen, som er godkjent ned til 12 år. De som fyller 12 år i 2022 må ha fylt 12 før de kan få dose 1.

12-15-åringer som har tatt dose 1 kan vaksineres med dose 2 hvis de selv og dere foresatte ønsker det. Anbefalt intervall mellom dosene er 8-12 uker. Både dose 1 og dose 2 kan enten bestilles i ReMin eller settes på drop i vaksinesenteret.

FHI anbefaler unge i alderen 12-17 år med alvorlig svekket immunforsvar om å ta tre doser som grunnvaksinering. Intervallet mellom dose 2 og 3 for denne gruppen skal være minimum 4 uker.

12-15-åringene kan komme alene, sammen med venner eller med foresatt. Alle må ha samtykke fra begge foresatte. Her finner du samtykkeskjema

Ta med ID med bilde til vaksinasjonen. De som ikke har ID med bilde må ha med en foresatt som må vise ID med bilde.

Det skal være minst en ukes mellomrom mellom andre vaksiner og koronavaksine (i tilfelle eleven har tatt vaksine gjennom vaksinasjonsprogrammet).

Ikke møt til vaksinasjon dersom du på vaksinasjonsdagen har forkjølelsessymptomer, feber over 38 grader eller andre tegn på infeksjonssykdom.

Elever som har fått påvist korona med PCR-test skal ikke ta vaksinen.

Vaksinering av 16- og 17-åringer

Denne gruppen skal ha koronavaksine med 8-12 ukers mellomrom. 

Vaksinetilbudet går til alle som er født i 2004 og 2005 som går på videregående skole i Stavanger, uavhengig av hjemkommune. De som ikke går på skole og ønsker vaksine kan sende epost til vaksinetjenesten@stavanger.kommune.no så blir de kontaktet.

Unge som ikke har fylt 16 år må ha samtykke fra begge foresatte før de kan få vaksinen. Her finner du samtykkeskjema

De som kan bes registrere seg i ReMin før vaksinering. Det er også mulig å registrere seg før vaksinering på skolen.

Hvor langt har vaksineringen kommet?

Daglig oppdatert statistikk finnes på FHI.no. 

 

Oppdater kontaktinformasjonen din!

Sjekk at du er oppført med korrekt mobilnummer og e-postadresse i kontakt- og reservasjonsregisteret. Kommunen bruker mobilnummeret du har lagt inn i registeret for å nå deg med tilbud om koronavaksinering. 

Slik oppdaterer du på norge.no.

Ofte stilte spørsmål

Her er noen av de spørsmålene vi får oftest rundt vaksinen: 

Skal jeg ta dose 3 om jeg har hatt covid?


Hvis du er fullvaksinert med to vaksinedoser og har gjennomgått covid-19 minst 3 uker
etter dose 2 skal du ikke ha tredje dose. Du er da 
tilfredsstillende beskyttet i 12 måneder etter infeksjonen. Dersom du fikk påvist covid mindre enn 3 uker etter dose 2 regnes ikke infeksjonen med, og du skal ha dose 3.

Hvis du har tatt 1 vaksinedose og hatt covid kan du få en ny dose 5 måneder etter enten vaksinen eller sykdommen hvis du er over 65, og 6 måneder etter vaksine eller sykdom hvis du er helsepersonell.

 

Kan jeg ta koronavaksine når jeg er gravid?

Gravide anbefales grunnvaksinasjon, det vi si to doser koronavaksine, uavhengig av trimester. Det er ikke kunnskap som tilsier at vaksinasjon med koronavaksine i 1. trimester gir risiko hverken for mor eller barn. Derimot kan selv mild koronasykdom hos mor påvirke svangerskapet. Gravide anbefales også oppfriskningsvaksine (dose 3). Dose 3 er særlig viktig for kvinner som er gravide i 2. og 3. trimester når det har gått 20 uker siden dose 2. Dose 3 er viktig for gravide i 1. trimester hvis hun har tilleggssykdom.

Les mer om gravide og covid-19 på FHIs nettsider. 

Når regnes jeg som vaksinert?

I henhold til covid-19-forskriften regnes du som beskyttet tre uker etter at første dose er satt. Du regnes som fullvaksinert fra én uke etter andre vaksinedose (FHI).

Får jeg dokumentasjon på at jeg er vaksinert?

Koronavaksineringen er registrert Mine vaksinerhelsenorge.no. Koronavaksineringen er også dokumentert i koronasertifikatet ditt på helsenorge.no

Hvor får jeg utskrift av koronasertifikat/positiv test?

Du kan hente gratis utskrift av koronasertifikatet ved smittevernkontoret i Torgveien 15 C. Ring 51 91 33 33 eller send epost til smittevernkontoret@stavanger.kommune.no på forhånd. Ta med gyldig ID når du skal hente utskrift. Tjenesten er gratis.

Hvis du vil ha utskrift tilsendt må du kontakte Helfo. Ring koronatelefon 815 55 015 fra Norge og +47 21 89 80 42 fra utlandet mandag-fredag 08.00-15.30 hvis du er vaksinert eller immun etter å vært syk med covid-19.

Ha fødselsnummer eller d-nummer klart. Du vil bli bedt om navn og folkeregistrert adresse. Hvis opplysningene ikke stemmer vil du ikke få tilsendt koronaserfikatet. Kontakt i tilfelle folkeregisteret for å avklare hva som er registrert på deg. 

Kan barna mine ta vaksinen?

 12-15-åringene får tilbud om èn dose koronavaksine. 16-17-åringene får tilbud om to doser med 8-12 ukers mellomrom. Få i aldersgruppen blir alvorlig syke, men det er en del smitte blant dem. Vaksinering av denne aldersgruppen vil derfor redusere smittespredningen i samfunnet.

De yngste må ha fylt 12 år for å få vaksinen. For 16-17-åringene går tilbudet til alle som er født i 2004 og 2005 som går på videregående skole i Stavanger, uavhengig av hjemkommune. 

Unge som ikke har fylt 16 år må ha samtykke fra begge foresatte før de kan få vaksinen.

Når bør jeg ikke ta vaksinen?

Du skal ikke ta vaksinen hvis du er forkjølet, har feber over 38 grader eller andre tegn på infeksjonssykdom. Du skal heller ikke ta vaksinen hvis du har korona og er i isolasjon, eller er i karantene eller venter på svar på koronatest. Personer med kjent allergi for innholdsstoffene i vaksinen skal normalt heller ikke vaksineres.

Du må vente med vaksine til tre måneder etter at du har vært syk med covid-19. Hvis du er gravid og ikke tilhører risikogruppe for alvorlig koronasykdom skal du heller ikke ta vaksinen.

Kan jeg ta med ledsager når jeg skal vaksineres?

Ja, det er mulig å ha med ledsager hele tiden, også inn i vaksinebåsen.

Er vaksinen gratis?

Ja. Alle har rett på gratis vaksine!

Alle som oppholder seg i Norge, også de som oppholder seg her ulovlig, har rett til gratis nødvendig helsehjelp. Kontakt med helsevesenet for å få nødvendig helsehjelp meldes ikke til politiet.

Tilbud om koronatest og koronavaksine gjelder også de som har ulovlig opphold i Norge.

Alle får gratis test og helsehjelp ved ved covid-19  

Runar Johannessen blir vaksinert.

Jeg har fått dose 1 av AstraZeneca. Hva gjør jeg nå?

Du som er vaksinert med AstraZeneca som dose 1 vil få tilbud om Pfizer- eller Moderna-vaksinen som dose 2.  Regjeringens pressemelding

AstraZeneca er tatt ut av vaksinasjonsprogrammet i Norge.

Hvorfor få jeg flere SMS-er om registrering?

Sannsynligvis fordi mobilnummeret ditt er registrert på flere personer i kontakt- og reservasjonsregisteret. Det hender for eksempel at ektefeller er registrert med samme mobilnummer.

Trenger jeg koronasertifikat?

Du kan bli bedt om å vise fram koronasertifikat i situasjoner som krever gyldig sertifikat. For eksempel hvis du skal reise til land som krever at koronasertifikat framvises.

Les mer på helsenorge.no/koronasertifikat

 

Slik bestiller du time med BankID

 

Innlogging steg1

 • Velg ID-porten (se bildet)

Innlogg 2

 • Velg enten BankID eller BankID på mobil

Innlogg steg 3

Er du redd for sprøyter?

Fortell om redselen din på vaksinesenteret. Der vet de hva de skal gjøre for at du skal føle deg trygg!
 
 

Hvilke vaksiner brukes i Stavanger?

Stavanger kommune bruker for tiden vaksinene Comirnaty (Pfizer og BioNTech) og Spikevax (Moderna) som begge settes i to doser. Begge er mRNA-vaksiner.

Folkehelseinstituttet anbefaler ikke Moderna til de som er under 30 år, det gjelder både menn og kvinner. Årsaken er at sjeldne bivirkninger som betennelse i hjertemuskelen (myokarditt) og betennelse i hjerteposen (perikarditt) ser ut til å forekomme noe oftere hos unge ved bruk av Spikevax (Moderna) enn ved Comirnaty (BioNTech/Pfizer). 

Fra uke 10 i 2022 blir koronavaksinen Nuvaxovid (Novavax) tilgjengelig. Det er ikke en mRNA-vaksine, men bygger på mer tradisjonell vaksineteknologi. Vaksinen fikk betinget godkjenning for de over 18 år av EMA (det europeiske legemiddelbyrået) i slutten av desember 2021. Vaksinen kan være aktuell for de som ikke ønsker eller er anbefalt å ta mRNA-vaksine. Novavax kan brukes som grunnvaksine av tidligere uvaksinerte (minimum intervall er 21 dager) eller som oppfriskningsdose av de som allerede har tatt mRNA-vaksine. Det er ikke grunn til å tro at Novavax gir bedre immunitet enn mRNA-vaksiner.

Du må bestille vaksinering med Novavax i egen timebok i Remin der du du bestiller vaksinetime. Du kan også bestille time hos vaksinetjenesten på 51 50 71 12.

 Hør Folkehelsepodden (FHI) om hva det vil si at en vaksine har effekt. Koronavaksineringen er en del av vaksinasjonsprogrammet. Vaksinasjon er gratis og frivillig. Siden dette er en svært smittsom sykdom anbefales alle som kan om å ta vaksinen. 

AstraZeneca er tatt ut av vaksinasjonsprogrammet.

Janssen-vaksinen er ikke en del av koronavaksinasjonsprogrammet, men de som ønsker den kan vurderes av lege om de oppfyller de strenge kriteriene for å ta vaksinen. Informasjon om Janssen-vaksinen.

Hvilke bivirkninger har vaksinene?

FHI sier dette:

Bivirkninger etter koronavaksinasjon er ofte kraftigere og oppstår hos langt flere enn etter for eksempel influensavaksine. Forventede bivirkninger er: Smerter og rødhet på stikkstedet, mange får hodepine, det er vanlig med sykdomsfølelse med feber og vondt i kroppen. For mRNA-vaksiner (Comirnaty/Moderna) får man kraftigere bivirkninger etter andre dose enn etter første. 

Novavax gir moderate reaksjoner som smerter på stikkstedet, muskel- og leddsmerter, hodepine, kvalme, oppkast og slapphet. Reaksjonene varer som regel et par dager. Det er often noe mer bivirkninger etter 2. dose enn etter første.

Mer om vaksinene og bivirkninger:

Legemiddelverket overvåker bivirkninger

Statens legemiddelverk overvåker uønskede virkninger av koronavaksinene. 

Informasjonstelefon og pressekontakt

Informasjonstelefon for vaksinering:

På 51 50 70 90 får du generell informasjon om av Innbyggerservice mellom 08.30 og 15.00 mandag-fredag.

Mediehenvendelser om koronavaksinering kan rettes til: 

 • Eli Karin Fosse, direktør for helse og velferd, 992 98 461
 • Ruth Midtgarden, smittevernoverlege, 938 18 987
 • Pressevakt i kommunen: 969 42 449

 

Tredje vaksinedose

Bedriftshelsetjenester kan sette koronavaksine

Stavanger kommune inngår avtaler med bedriftshelsetjenester som ønsker å sette koronavaksine på ansatte på arbeidsplassen.

Les mer

 

Innhold Lukk