2. Helse og omsorg
  3. Informasjon om koronavirus
  4. Testing istedet for karantene for barn og unge

Testing i stedet for karantene for barn og unge

kort fortalt

• Barn i barnehage og elever i grunnskole og videregående skole kan teste seg i stedet for å gå smittekarantene.
  • Hvis barnet ditt regnes som nærkontakt tar smittesporerne, skolen/barnehagen eventuelt idrettslaget kontakt.
  • Hurtigtest som "test i stedet for karantene" gjelder kun for de som er friske nærkontakter til en som har fått påvist smitte, og som ellers skulle vært i karantene.
  • De som har snue eller er syke skal som før være hjemme eller  bestille test på vanlig måte ved teststasjonen (PCR-test).

Test med hurtigtest som brukes ved "test i stedet for karantene" gjelder de som er friske nærkontakter til en som har fått påvist smitte av covid-19, og som ellers skulle vært i karantene.

De som får snue eller blir syke skal være hjemme eller bestille test på vanlig måte ved teststasjonen (PCR-test).

NB! Hurtigtest kan ikke bestilles online eller på koronatelefonen. Tidspunkt for hurtigtesting på kommunens teststasjon 3 Idrettshallen får du av skolen, barnehagen eller idrettslaget. Det samme gjelder informasjon om utlevering av testutstyr til bruk hjemme.

Hurtigtest gir svar i løpet av 15-20 minutter.

Barn i barnehage og barneskole

Test 1: Tas på kommunens teststasjon 3 eller ved selvtest hjemme.

Test 2: Tas på valgfri dag 3, 4 eller 5, eventuelt flere ganger hvis du får beskjed om det. Testen kan tas hjemme eller på teststasjonen. Hvis du ikke ønsker å teste selv hjemme kan du bestille ny time for hurtigtest på teststasjonen på 51 50 71 30.

Elever i ungdomsskolen

Test 1: Tas på skolen. Ungdomsskolene får utlevert hurtigtester.

Test 2 og 3: Tas som selvtest hjemme eller på teststasjon. Hvis du ikke ønsker å teste selv hjemme kan du bestille ny time for hurtigtest på teststasjonen på 51 50 71 30.

Elever i videregående skole

Test 1, 2 og 3: Elevene får utdelt tre hurtigtest-sett på skolen. Den første testen må tas på skolen, de andre to tas på dag 3 og dag 5 hjemme.

Meld fra til smittesporing

Alle som tar hurtigtest må melde positiv test til smittesporing på 477 81 641. Er testen positiv må barnet gå i isolasjon hjemme og bestille vanlig test (PCR-test).

Disse kan ikke bruke tilbudet om testing i stedet for karantene

Studenter må fortsatt gå i karantene.

De som bor sammen med smittede personer eller andre som er tilsvarende nære (f.eks. foreldre og søsken, kjærester, bestevenner eller personer som har vært på overnatting).