Viking-spillerne Aril Østbø og Kristoffer Lie Løkberg på hver sin sykkel på Viking stadion.

Mobilitetsuka 2022

Hva med å la bilen stå litt oftere denne uken og heller sykle eller gå til og fra jobb og fritidsaktiviteter?

Oppdatert : 20.09.2022

Mobilitetsuka 2022, starter 16. september og varer til 22. september.  Hovedbudskapet i år er "Bedre forbindelser". Dette handler om trygge og forutsigbare reiser, enten om du går, sykler eller tar kollektivt. Attraktive byrom og grøntområder legger til rette for å skape forbindelser mellom mennesker, samtidig som det er en del av reiseruta.

Dette er noe av det som skjer under mobilitetsuka i Stavanger:

 • Hvor i kommunen bør det stå en ny benk? Innspillsrunden er avsluttet. Fredag den 16. september lanserer vi hvilke tre steder som får seg en bonusbenk. Se kommunens Facebook-side.

 • Sykle til kamp-aksjon med Viking Fotball! Den 18. september klokka 18.00 spiller Viking hjemmekamp mot Tromsø. Både Viking og kommunen oppfordrer publikum til å la bilen stå og heller sykle til SR-Bank Arena. Syklende barn kan kjøpe gratis kampbillett på vikingfotball.no. Ha gjerne på deg din lokale idrettsdrakt (turn, håndball, fotball osv.) og husk hjelm.

  "Jeg lar bare tankene gå en tur for seg selv, og så går jeg ved siden av" og "Takk for at du går" er det malt inn i asfaltet på gang- og sykkelveien.
  "Jeg lar bare tankene gå en tur for seg selv, og så går jeg ved siden av" og "Takk for at du går"

Kommunen setter også opp ekstra sykkelstativer og sørger for bemannet sykkelparkering slik at syklene står trygt mens man er på kamp.

Hvis du ikke kan sykle kan du ta buss eller tog til stadion. Sjekk buss- og togtider på Kolumbus sine nettsider her.

 • Til alle studenter i denne byen! Mandag den 19. september klokken 11:00 kan du skaffe deg en rimelig sykkel fra IVAR på Campus til UIS.
 • Test en el-lastesykkel og snakk med en bedrift eller en småbarnsfamilie som bruker den i (arbeids-)hverdagen. Møt opp på Domkirkeplassen onsdag den 21. september klokka 13-14. Da arrangeres det visning og prøvesykling av el-lastesykler. Her finner du mer info om kommunens støtteordning for el-lastesykkel for bedrifter Støtte til kjøp av el-lastesykkel | Stavanger kommune
 • Gratis sykkelservice. Justering av gir og brems, luft i dekkene og olje på kjedet. Kontroll av sykkelen med tilstandsrapport. Disse stedene er det gratis sykkelservice fra klokka 17.00 til 19.00:
  • Mandag 19. september: Storhaug skole, Kvaleberg skole og Kvernevik skole
  • Tirsdag 20. september: Hundvåg skole, Finnøy sentralskule og Vikevåg skole
  • Onsdag 21. september: Kannik skole, Hinna skole og Tastarustå skole
 • Utdeling av gratis frokost til dere som går, sykler eller reiser kollektivt. Her står vi fra fra kl 07.00 og så lenge frokosten rekker:
  • tirsdag 20. september: på Kulverten over motorveien
  • onsdag 21. september: ved Bybrua
  • torsdag 22. september: på Torget
 • Postjakt med Stavanger orienteringsklubb hele uken (16.-22. september). Ta med familien eller venner og oppdag nye turområder. I år er det tilrettelagt for en fin rundtur med sykkel, men tradisjonell tur til fots er også mulig. Vinn flotte premier. Mer info og kart finner du på www.postjakten.no.
 • Se fram, opp, rundt deg og ned når du går eller sykler. Se etter hyggelige beskjeder på fortauene – hele uken (16.-22. september).

Hvorfor Mobilitetsuka 2022?

Hensikten med Mobilitetsuka er å se på utfordringer knyttet til biltrafikken, og få folk til å tenke gjennom sine egne reisevaner og kanskje vri dem i en mer miljø- og helsevennlig retning. Vi oppfordrer alle til å la bilene sine stå litt oftere i Mobilitetsuka og teste alternativ transport (sykkel, gange og kollektiv).

I 2022 er hovedbudskapet «Bedre forbindelser». Dette handler om trygge og forutsigbare reiser, enten om du går, sykler eller tar kollektivt. Attraktive byrom og grøntområder legger til rette for å skape forbindelser mellom mennesker, samtidig som det er en del av reisekjeden. 

Hva med å la bilen stå litt oftere denne uken og heller sykle, gå eller reise kollektiv til og fra jobb og fritidsaktiviteter?

Mobilitetsuka i Stavanger er et samarbeid mellom Stavanger kommune og Bymiljøpakken.

Teksten "Takk for at du går. Hilsen kommunen og de" er sprayet på fortauet.

Europeisk mobilitetsuke har som mål å synliggjøre hvordan du kan reise mer miljøvennlig, samtidig som du dekker transportbehovet ditt. Enten om du går, sykler eller tar kollektivt. I Stavanger markerer vi dette med å løfte fram de som velger grønn transport, samt vise mulighetene til de som lar bilen stå.

Mobilitetsuka i Stavanger er et samarbeid mellom Stavanger kommune og Bymiljøpakken.

Tidligere var Mobilitetsuka plassert på én dag; Miljøsøndag. Her er en video fra denne søndagen i 2017:

Relevante artikler