PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Kultur og fritid
  3. Kultur
  4. Velkommen til gjenoppdagelsesfest

Velkommen til gjenoppdagelsesfest!

Vi mennesker har et grunnleggende behov for å finne sammen, høre sammen, være sammen. Derfor ønsker vi nå velkommen til gjenoppdagelsesfest! En fest som ikke er én stor fest - men mange små og mellomstore fine fester i hele kommunen.

I 2024 og 2025 skal alle 3. klassinger i Stavanger synge sanger fra vår lokale sangskatt.

Fullt program for helgen ligger nedover i saken, eller her.

At tiden med strenge restriksjoner er over har allerede blitt spontanfeiret på mange vis. Vi har jublet og sendt opp fyrverkeri. Nå som feststemningen har lagt seg kan vi gjenoppdage hele bredden i den flotte kultur- og utelivsbyen vår. 
– Vi inviterer til en gjenoppdagelsesfest. En fest vi håper og tror vil vare i mange, mange år framover, sier prosjektleder Susanne Borg.

Politikerne i Stavanger bestilte en gjenåpningsfest, og prosjektgruppen har hatt tett dialog med kulturlivet.  
– Etter flere runder med byens rikholdige kulturliv var det ett ønske som sto klart igjen: «Ikke konkurrer med oss.» Nesten alle de store kulturaktørene i Stavanger har ting på programmet lørdag 20. november, så da ønsker vi heller å støtte disse enn å konkurrere med dem. Og når Viking er med i medaljekampen ønsker vi selvsagt heller ikke å trekke folk bort fra stadion lørdag kveld, sier Borg.  

Kulturlivet våkner 

Kulturkalenderne i distriktet viser med all tydelighet at kulturlivet er i ferd med å våkne. 19. – 21. november er allerede en heftig kulturhelg. Publikum er klare for Janove i DNB Arena, Ingenting spiller på Folken, Oslofilharmonien besøker konserthuset, Bokassa spiller på Tou, Rune Andersen og Espen Beranek Holm er i Stavangeren, Rogaland Teater byr på flere godbiter, det er flere julekonserter i konserthuset, The Needs spiller på Martinique, IDDIS har åpningsfest, det er Haugefestival i St. Petri hele helgen og mye, mye mer.   
 
Nå supplerer Stavanger kommune, Sølvberget og Stavanger sentrum også med enda flere gode arrangementer, særlig rettet mot barn, ungdom og eldre. Derfor blir fredag 19. november en festdag for barn og festkveld for ungdom, mens lørdagen på dagtid blir viet familieaktiviteter fram til ettermiddag og kveld.

I tillegg skal Stavanger symfoniorkester og Stavanger Brass Band besøke 10 sykehjem i Stavanger

Smittevern

Vi minner om de viktigste rådene: Hold deg hjemme dersom du er syk og ha lav terskel for testing!

Dansefest for barneskolene

På dagtid fredag, klokken 11.30, er alle Stavangers barneskole-elever invitert til Domkirkeplassen.  

– Skoleelevene våre, lærerne og alle andre skoleansatte gikk glipp av mange viktige og kjekke samlinger i koronapandemien, og nå ønsker vi å skape en skikkelig storsamling. Dermed blir det musikk, sang og dans for å feire at vi er tilbake til normalen. Happeningen avsluttes med fellesdans med årets BlimE-sang, sier Borg. 

Se video fra dansingen på Domkirkeplassen!

Dansere fra vg3 danselinjen fra Stavanger katedralskole avd. Bjergsted leder an i dansen. Det blir også plass til en allsanghyllest til Svein Tang Wa, ledet av konferansierene Espen Hana og Mari Hauge.  

I tillegg deltar Mirakkels orkester, det blir Zumbadans med Aramis Puig fra organisasjonen ALBA og hilsen fra ordfører Kari Nessa Nordtun. 

På grunn av smittesituasjonen blir kapasiteten på Domkirkeplassen halvert. Elevene ankommer og står oppstilt klassevis. 

Fest for de unge på fredag

Om kvelden er det de litt eldre sin tur.  
– Da rigger vi til festkonsert med Isah og Kapteinen. To av de heteste artistene både i regionen og landet for tiden, sier prosjektleder Susanne Borg. 

Festkonserten på fredagen begynner 18:00 på Domkirkeplassen, og varer til 20:00. Flax sjonglering opptrer mellom Kapteinen og Isah. Komiker og folkefestentusiast Rune Bjerga er konferansier for fredagskvelden. Tale ved Dag Mossige. 

Klokken 18:00: Kapteinen
Klokken 19:00: Isah

Kapteinen debuterte med det Spotify mente var en av de mest lovende låtene sommeren 2019: «Mr. Fantastique». Sangen havnet også kjapt inni listene hos NRK. Han har allerede en katalog ute med en hel mixtape og vært med som feature og co-produsert låten «Historien om Nassor del 1». Allerede på ett år har han klart å bygge en hype som gjorde at han fylte opp både Sentrum Scene og Kulturkirken under By:Larm!

21-årige Isah fra Stavanger har raskt blitt det nye store navnet på den urbane R&B scenen. På sin korte tid som artist har Isah hatt flere samarbeid med Dutty Dior, deriblant på hitsingelen «HALLO» som har passert 26 millioner streams og som vant prisen for årets låt på P3 Gull 2019. Videre stakk Isah av med Årets stjerneskudd under by:Larm 2020, samt Årets gjennombrudd og Urban kategorien på Spellemannprisen 2019.

Noe for alle på lørdag

På lørdag blir det internasjonal familiefest på Sølvberget mellom klokken 11.30 og 15.30. Internasjonalt matmarked, ansiktsmaling, hårfletting, workshops, dans, bokstavlek og mye mer står på programmet. På Bokhuset kan du gjenoppdage lokale forfattere.

Program lørdag Domkirkeplassen

Kl. 12.00-16.00

12.00: Freya & Helena. Rap-duoen fra Sola vant nettopp Mablis-stipendet og skal med det spille konsert på festivalen neste år. Freya Smørdal Walker og Helena Fadnes Aardalsbakke samarbeider om låtskriving og ideer og har deltatt på UKM (Ungdommens kulturmønstring) en rekke ganger.  

12:45: Blåsenborg rekreasjonslag. Eggende Afrobeat-danseband inspirert av Fela Kuti som byr på både rekreasjon og folkafest! Bandet består av et knippe fine folk fra Stavangers jazzmiljø: Jens Borge, Aksel Røed, Kristoffer Riis, Skage Larsen, Heidi Kvelvane, Raymond Lavik, Thomas Torstrup, Ole Martin Rosvold og Lars Andreas Meen.

13.30: Stavanger kammermusikkfestival presenterer: Andreas Wetås Jara (cello) og Tormund Blikra Vea (gitar). Den unge duoen byr på fjåge argentinsk tango fra Astor Piazolla.

14.10: Jonahh + Kulturskolen. Jonahh er et ferskt og fengende nytt skudd i musikkfaunaen i Stavanger. Etter få konserter fikk både Jonahh og publikum fot på opptredene hans, og musikken til Jonahh koker inne på listene til NRK og strømmegiganten Spotify.  På denne konserten har han med seg Johannes Gustav Lunde, Martin Elnes og Jonathan Johannessen som alle er elever fra Stavanger kulturskole.

14.30: June Kommune. Så sant hun ikke avspaserer fra kommunen og de, så kommer hun med smakebiter fra sitt nye show. June kommune dukket opp på glattisen i Stavanger da koronaen herjet som verst og vi alle trengte noe å le av.

Jan Rune Holdhus stiller som June Kommune
Jan Rune Holdhus stiller som June Kommune
 

15.00: Sløtface. Stavangers punkestolthet som i 2017 vant Spellemannsprisen i klassen rock. Bandet ble født i Stavanger i 2012 og består av vokalist Haley Shea, gitarist Tor-Arne Vikingstad, bassist Lasse Lokøy og trommeslager Nils Jørgen Nilsen. Debutalbumet «Try Not To Freak Out» ble omfavnet av fans og musikkpresse i inn- og utland. Sløtface fikk også Spellemann for albumet og har siden reist verden rundt på turné. Mellom slagene har de spilt inn sitt oppfølgeralbum «Sorry for the Late Reply». Det nye albumet beskrives av bandet selv som mer modig, rå og minimalistisk enn det forrige. Vokalist Haley Shea har latt følelser som sinne, forvirring og sårbarhet styre låtskrivingen i prosessen. Sløtface er en totalpakke. De har i årevis har jobbet beinhardt for å gi publikum upolert punkpop, med en god dose sosial rettferdighet, miljø og feminisme.

Sløtface
Sløtface!

Journalist, komiker og påvirker Veronica Simoné Fjeld leder oss trygt og humørfylt gjennom programmet fra scenen. Hun lover høy energi og engasjerende programledelse.

I tillegg lover Øivind Ekeland & Co stor aktivitet i Vågen som oppladning til Viking-Haugesund. 

Variert kultursøndag

Søndag kan du blant annet se fram til Jubileumsforestilling for Stavanger Kulturskole som fyller 60 år, bli med på Haugefestival, fryde deg over gratis inngang på Norsk Oljemuseum, Arkeologisk museum, UiS og Jernaldergården, se verdens beste skøyteløpere i Sørmarka arena eller gå gratis på skøyter selv i Stavanger Ishall. På Sølvberget er det billetter igjen til Søndagsbarn: Elleville dyrehistorier, og opplevelsene står i kø på Rogaland Kunstsenter, Kunsthall Stavanger og Stavanger kunstmuseum. Og mye, mye mer.

Rogaland teater viser forestillingen Terje Vigen på Ullandhaugtårnet søndag klokken 14:00, med skuespiller Anders Dale. Det er kun 50 gratisbilletter tilgjengelig, og disse kan bare hentes ut i billettluken på Rogaland teater (utsolgt).

Utover dette byr kulturbyen Stavanger på en mengde opplevelser for store og små. Sjekk ut hele programmet lenger nede i saken.

Gjenoppdag Stavanger!

Gjenoppdag byen og kulturen! 

Mange arrangører, aktører, utesteder, kafeer, scener, gallerier, museer og kunstnere har slitt i den tunge tiden. Disse vil føle nedstengingen og restriksjonene på kroppen i lang tid framover.  

– Derfor er det så inderlig viktig at vi alle ikke bare feirer gjenåpningen – men at vi også gjenoppdager alt Stavanger har å by på. Målet er å vise fram alt som skjer, alt som er åpent, alt som er planlagt og alt som finnes. Og så skal vi spe på det yrende folkelivet med enda flere arrangementer og opplevelser som viser bredden i kulturlivet vårt. Vi inviterer altså til en gjenoppdagelsesfest. En fest vi håper og tror vil vare i mange, mange år framover, sier prosjektlederen.

På fredag klokken 19:00 åpner også Rogaland kunstsenter sin nye utstilling Utbrudd 2020-2021 som reflekterer over koronapandemien. Tormund Blikra Vea (gitar), Eillisiv Tandberg (piano) og Markus Weinhold (kontrabass) spiller under utstillingsåpningen.

Hele helgen er det gratis inngang på Stavanger museum, Stavanger kunstmuseum, Arkeologisk museum, Oljemuseet, Jernaldergården og ikke minst Iddis – et helt nytt museum som åpner lørdag klokken 15:00 i Gamle Stavanger!

Helgens program

Bytt mellom dager, og sorter etter aktivitet, sted eller tidspunkt. Er du på pc, trykk på de tre prikkene for å åpne programmet i fullskjerm. Er du på mobil, trykk her for fullskjermvisning.


Er det arrangementer vi ikke har registrert? Bruk rød knapp nedenfor artikkelen, eller fortell om det i Facebook-eventet.


Finn fram i kulturen: 

Leter du etter en kulturarena? Finn fram på dette kartet: 
 

Kontaktperson: 
Susanne Borg, prosjektleder 
916 64 830