PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Kultur og fritid
  3. Kultur
  4. Velkommen til gjenoppdagelsesfest
  5. Takk skal dere ha!

Takk skal dere ha!

Dag Mossiges tale til ungdommen på Domkirkeplassen - 19. november 2021

Dag Mossige

Dag Mossige på Domkirkeplassen.

Hei og velkommen!

Jeg vil begynne med å takke dere alle sammen. Særlig dere som er unge. Takk for at dere holdt ut. Takk for at dere holdt ut selv om russefeiring, bursdager, klassefester, fritidsaktiviter, konserter og fotballturer ble avlyst i pandemien.

Takk for at dere holdt ut gjennom hjemmeundervisning, kohorter og gult og rødt nivå. Takk for at dere holdt ut mens vi politikere maste og maste og maste om smittevern og avstand.

Tiden med strenge restriksjoner og regler er forhåpentligvis over. Vi skal fortsatt vaske hendene, hoste i albuen og holde oss hjemme når vi er syke. Men utover det vil livet bli stadig mer normalt i tiden som kommer.

At de strengeste reglene er over er noe vi har feiret tidligere også. Folk har jublet og sendt opp fyrverkeri over hele landet. Men nå synes jeg det er på tide å gjenoppdage alt det flotte den fantastiske kulturbyen vår har å by på. Nå skal vi gjenoppdage kafeer, utesteder, fritidsklubber, scener, gallerier og museer.

Mange i kultur- og utelivet har slitt i den tunge tiden. Mange av disse vil føle nedstengingen og restriksjonene på kroppen i lang tid framover. Derfor er det så inderlig viktig at vi alle ikke bare feirer gjenåpningen - men at vi også gjenoppdager alt Stavanger har å by på.

Denne helgen her har vi gledet oss til. Tidligere i dag var det mange hundre barneskoleelever her på plassen for å danse. Og nå er det dere litt eldres tur til å riste løs med Kapteinen og Isah.

Og resten av helgen går det slag i slag. For dette er ikke én stor fest. Det er mange små og fine kulturfester i hele kommunen. På byens kultursteder er det planlagt over 100 små, mellomstore og store arrangementer. Det viser at vi er i ferd med å reise oss etter den mørke tiden.

Så velkommen til gjenoppdagelsesfest! Dette er en fest som skal vare i mange år framover!

Dag Mossige (Ap), leder av utvalg for helse og velferd i Stavanger kommune