Tekststørrelse

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

Menu

 1. Hjem
 2. Kultur og fritid
 3. Tur og natur
 4. Parker og friområder
 5. Ny park på Nytorget

Ny park på Nytorget

Kort fortalt:

 • Fram mot 2025 skal Stavanger kommune bygge en helt ny park på Nytorget..
 • Biler og asfalt skal vike for aktivitet, mennesker og natur.
 • Fra og med tidlig i juli 2020 og utover høsten kan du teste ut en mindre, midlertidig park på Nytorget...
 • ...og fortelle oss hva du og andre mennesker trenger i den endelige parken.
 • Fristen for å sende innspill er 30. september.
Montasje av framtidig park på Nytorget

Ny park fram mot 2025

Nytorget skal fornyes fram mot byjubileet i 2025, fra å være en grå plass dominert av biler til et område for aktivitet og mennesker.

Vinteren 2019 vant Ghilardi+Hellsten Arkitekter og Karres en Brands Landskapsarkitekter konkurransen om prosjektering av Nytorget, med «Tre hus og et langbord»

Den endelige parken på Nytorget skal strekke seg fra dagens Metropolis til Langgata. Den flotte jugendmuren langs Nytorget, og trærne som står på muren, skal vi bevare. Ellers er mye opp til oss som skal skape den endelige parken, med dine og andres bidrag.

Skisse av parken ovenfra
Illustrasjon: Ghilardi+Hellsten Arkitekter

Prøvepark i 2020

Skal paken bli en god park for folk og aktivitet i hverdag og fritid, trenger vi at så mange som mulig blir med å fortelle oss hvordan parken bør utformes.

Fra tidlig i juli og ut over sommeren og høsten 2020 er du velkommen til å prøve ut den mindre og midlertidige prøveparken foran kunstsenteret på Nytorget. Den er laget av materialer vi leier og låner – og kjøper hvis vi må – og som skal videre for gjenbruk andre steder etterpå. Blant annet hundevis av paller.

Nytorget pallepark

Bruk prøveparken, rusle gjennom den, sitt der, lek der, avtal å møtes der. Kjenn etter, alene og sammen med venner, ungene eller kjæreste. Og gi oss dine tanker om hva som fungerer bra, hva vi bør forkaste, hva vi trenger for at parken på Nytorget skal bli en levende park for store og små.

Slik bidrar du til en god park på Nytorget

Bruk skjemaet nedenfor innen 30. september til å påvirke utviklingen av den varige parken vi skal bygge på Nytorget. Innspillet ditt kommer direkte inn til prosjektledelsen. Det du bidrar med, og navnet ditt, tar vi med i dokumentasjonen og det videre arbeidet.

 • I skjemaet kan du skrive til oss, laste opp bilder, skisser og/eller en liten videosnutt. Hvis du sier din mening et annet sted på nettet, kan du legge inn en lenke dit.
 • Tegn og fiks gjerne på bilder du tar, hvis det er mulig på din mobil. Eller lag dine egne skisser, som du tar bilde av og legger ved.
 • Ta bilder med mobilen og del dine tanker og ønsker på Instagram med #parknytorget.
 • Følg med her, på kommunens Facebook-side og #parknytorget på Instagram. Det kan hende vi får til noen små samlinger i prøveparken, der vi forteller og lytter. Vi skal naturligvis ta hensyn til koronameteren og andre nødvendige smitteverntiltak.

Når du bidrar, tillater du at vi offentliggjør bidraget eller deler av det sammen med andres innspill. Vi offentliggjør ikke kontaktinfo som adresse og mobilnummer, og det er selvsagt frivillig om du vil oppgi de. Men det er jo greit om vi kan kontakte deg om dette temaet, hvis vi ønsker det. Vi deler ikke telefonnummer og e-postadresse med andre og sletter den infoen når prosjektet er over.

Nytorget pallepark

 

Skjema for dine innspill

Hva skjer når prøveparken fjernes?

I løpet av høsten tar vi ned prøveparken. Park- og veiavdelingen i kommunen tar med seg innspill og erfaringer kom kommer inn med seg i arbeidet med den endelige parken. Arkitektene som vant konkurransen tegner et forprosjekt, som skal politisk behandles.

Med utgangspunkt i det politiske vedtaket fortsetter vi med detaljprosjektering og byggetegninger. Prosjektet legges så ut på anbud for å finne den best mulige entreprenøren til å bygge parken.

Målet er at parken på Nytorget skal stå ferdig til byjubileet i 2025.

Utviklingen av Nytorget-området ellers

Informasjon om utviklingen av området sør for Nytorget og bygningene der finner du på nettsidene til det kommunale selskapet Stavanger utvikling.

Kontaktinformasjon

Hilde Uberg

landskapsarkitekt
Park og vei

Mobil:
932 19 383
E-post:
hilde.uberg@stavanger.kommune.no