1. Stavanger Business Region
  2. Nyheter
  3. Speed dating kokker

Gladmat året rundt

Raske introduksjoner. Kjapp ordveksling. Og kanskje en avtale til slutt. Slik foregår det når lokale matprodusenter og kokker møtes til speed - dating i regi av Gladmat.
Publisert : 21.03.2022
Av : Maiken Ree

Høsten 2020 fikk Gladmat og Ryfylkekokken støtte av Stavanger kommune og Rogaland Fylkeskommune til å styrke verdikjeden for lokalmat. Det førte til et konsept hvor matprodusenter møter kokker og serveringssteder til speed-date.  

Salg er ofte en tilleggsoppgave i denne bransjen, og å kunne skaffe seg en oversikt over nye produkter eller produsenter krever stor innsats. Dette ønsket Gladmat å gjøre noe med.  

Ingrid Sandvik og Joakim Aarrestad, Topp Sopp
Holt & Paulsen

- Vår oppgave er å knytte sammen matprodusent og kokker, gjøre kokken kjent for matprodusenten. Stavanger-regionen er kjent for sine gode råvarer og produsenter. Gjennom speed-date konseptet har vi synliggjort nye produkter og skapt en god møteplass, sier daglig leder i Gladmat, Maren Skjelde.  

Etter å ha vært på date, er det ofte lettere å plukke opp telefonen etterpå. Og ikke så sjelden blir det direkte match, og en avtale inngås over bordet.  

Slik foregår datingen 

Konseptet foregår ved at produsenten gir en kort introduksjon til produktet, og det serveres en liten smaksprøve. Gjestene får 10 minutter hos produsenten, før de de må flytte seg videre til neste produsent.  

Sune Parker, Rygr Brygghus
Holt & Paulsen

- Det er alfa omega for oss at speed-dating arrangeres. Det gir oss en fantastisk mulighet til å kunne vise frem produktene våre til fagfolk. Vi får også innspill tilbake fra dem, sier Sune Parker fra Rygr Brygghus.  

Gladmat året rundt 

For de fleste er Gladmat synonymt med landets største matfestival som arrangeres på sommerstid i Stavanger sentrum.  

Ved å arrangere speed-dating mellom kokker og produsenter, vil det være Gladmat året rundt.  

- Matbyen Stavanger byr på kulinariske opplevelser i verdensklasse, med kortreiste råvarer av første klasse. Det er viktig for oss å bidra til å utvikle matbyen Stavanger, og gjøre oss kjent utenfor regionens grenser – på alle tider av året, sier næringssjef Anne Woie.  

Støtte til næringsutvikling  

Stavanger kommune bidrar årlig med støtte til utvikling og etablering av nye prosjekter som kan bidra til å omstille næringslivet i regionen innenfor disse satsningsområdene:  

⚡️ Energihovedstaden 
💧 Landbruk og havbruk 
💡 Industri, teknologi og kompetanse 
🎉 Opplevelser, reiseliv og kultur 

Har du et prosjekt eller arrangement som kan bidra til omstilling og næringsutvikling? 

Søk økonomisk støtte til næringsutvikling her 

Relevante artiklar