PC: Hald Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hald Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Beboer i botiltak smittet

Beboer i botiltak smittet av covid-19

En beboer i et av kommunens botiltak har fått påvist covid-19-smitte. Beboeren er satt i isolasjon og smittesporing er i gang. Det er ikke et botiltak for eldre.

Denne nyheitssaka er meir enn ein månad gammal. Innhaldet kan derfor vera forelda eller ikkje oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Alle beboere og ansatte blir testet. Nærkontakter blant ansatte og beboere er avklart og satt i karantene.

-Vi følger de rutinene vi har for smittetilfeller i virksomhetene våre. Vi bruker en ambulerende teststasjon for å få testet alle raskt, sier direktør helse og velferd Eli Karin Fosse.

Beboeren, en kvinne i 30-årene, fikk påvist smitte tirsdag 29. september. Hun har lette symptomer. Vedkommende har hatt aktiviteter utenfor botiltaket. Smittesporingen er i gang. Alle beboere og pårørende er informert.

Må fortsette med smitteverntiltak

- Smittesporingen vil forhåpentligvis gi svar på hvor smitten kommer fra. Virksomhetene våre har gode smittevernrutiner. Dette viser med all tydelighet at smitteverntiltakene må fortsette med uforminsket styrke. Vi må fortsatt være flinke til å holde avstand, holde oss hjemme når vi har selv lette symptomer, og teste oss ved mistanke om covid-19, sier Fosse.

73 smittetilfeller i september

I september ble det registrert 73 nye smittetilfeller i Stavanger. Fem ble registrert tirsdag denne uken, deriblant beboeren i botiltaket. Totalt antall registrert smittede i Stavanger siden starten av pandemien er 223.

1.8 prosent testet sist uke

Sist uke ble totalt 3184 personer testet i Stavanger. Det tilsvarer 1.8 prosent av legevaktdistriktets nedslagsfelt som er Stavanger, Randaberg og Sola. Mandag og tirsdag denne uka ble 1026 personer testet i Stavanger.

Kontaktperson ved mediehenvendelser:
Direktør helse og velferd Eli Karin Fosse, 992 98 461.