PC: Hald Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hald Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Koronadødsfall ved Ramsvigtunet sykehjem og bofellesskap

Koronadødsfall ved Ramsvigtunet sykehjem og bofellesskap

En fullvaksinert beboer i 90-årene ved Ramsvigtunet sykehjem og bofellesskap døde mandag i forbindelse med koronavirus-utbruddet.

Denne nyheitssaka er meir enn ein månad gammal. Innhaldet kan derfor vera forelda eller ikkje oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

-Vi har fått et nytt covid-relatert dødsfall på et sykehjem i Stavanger. Min dypeste medfølelse går til de pårørende, sier direktør helse og velferd Eli Karin Fosse.

Dette er det tredje koronarelaterte dødsfallet ved en virksomhet i Stavanger kommune. To sykehjemsbeboere ved Sunde sykehjem døde tidligere i høst.

Pågående utbrudd

Ramsvigtunet sykehjem og bofellesskap har et pågående utbrudd av koronavirus-smitte. Ti beboere og to ansatte fikk påvist smitte etter testing 5. november. Smitteverntiltak ble innført umiddelbart. Per 16. november har 21 beboere og 24 ansatte fått påvist smitte. Av disse fikk en beboer og to ansatte påvist smitte i går.

Alle beboere og de fleste ansatte, deriblant de som ble smittet først, er fullvaksinert. De fleste har hatt milde symptomer. Noen av beboerne har fått medisinsk oppfølging på grunn av redusert allmenntilstand. Det gjaldt blant annet beboeren i 90-årene som døde mandag.

Viktig å ta viruset på alvor

-Vi ser svært alvorlig på at dette utbruddet har spredt seg sånn som det har ved sykehjemmet, og at det nå har ført til at en av våre beboere er død. Det er deltaviruset som har spredt seg, selv om smitteregimet er fulgt. Dette viser hvor viktig det er å ta dette viruset ytterst alvorlig fortsatt, understreker Fosse.

Ser nytten av vaksinen

Smittevernoverlege Ruth Midtgarden fremholder at selv om utbruddet er stort, så er dødeligheten lav i forhold til før vaksineringen.

-Selv om mange av de som er smittet er vaksinert, så er sykeligheten og dødeligheten mye lavere nå enn i starten av pandemien. Så vi ser nytten av vaksineringen, sier Midtgarden.

De pårørende har samtykket til at Stavanger kommune informerer om dødsfallet. Av personvernhensyn vil det ikke bli gitt flere opplysninger om avdøde.

Sykehjemmet er stengt for besøk inntil videre. Dagsenteret er foreløpig stengt fram til 22. november. Alle friske beboere ved sykehjemmet har fått dose 3 av koronavaksine samt influensavaksine.

Kontaktpersoner for medier:

Direktør helse og velferd Eli Karin Fosse, 992 98 461
Smittevernoverlege Ruth Midtgarden, 938 18 987