Tekststorleik

PC: Hald Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hald Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

Menu

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Minnes de som døde av overdoser

Minnes de som døde av overdoser

31. august markeres Verdens overdosedag. I 2016 døde 13 personer av overdose i Stavanger.

Denne nyheitssaka er meir enn ein månad gammal. Innhaldet kan derfor vera forelda eller ikkje oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Det er to flere enn i 2015. Tallene for 2017 er ikke klare enda. Av de 13 som døde i 2016 var åtte menn og fem kvinner. Ni av de 13 var over 40 år.

- Antall overdosedødsfall i Stavanger holder seg høyt. Det kan skyldes sterke stoffer i omløp, eller det kan handle om økende alder og helsemessige utfordringer, sier leder for overdoseprosjektet i Stavanger kommune Marte Kristin Helle.

Færre unge dør

Tallet på unge som dør av overdoser går ned. Nesten halvparten av de som døde av overdose i Stavanger i 2016 døde av metadon. Det var færre heroindødsfall enn tidligere år. Fredag 31. august markeres Verdens overdosedag for å minnes de som døde og skape bevissthet om at overdoser kan forebygges.

Program i Stavanger

Stavanger kino viser filmen Oslo 31. august kl. 14.30. Ordfører Christine Sagen Helgø taler i parken ved Breiavannet kl. 16. Espen Hana synger og spiller. Røde Kors og Stasjonen helse- og omsorgstilbud viser hjerte- og lungeredning. Kl. 17 avholdes en fellesmarkering Stavanger/Sandnes med sang, musikk og appeller. Kl. 17.45 går rosetoget fra parken til St. Petri kirke der det er minne- og håpsgudstjeneste kl. 18.15. Tone Salomonsen har musikalsk innslag.

Arrangerer overdosekonferanse

Stavanger kommune arrangerer også overdosekonferanse 4. september sammen med fylkesmannen, A-larm, Funkishuset og Kompetansesenter Rus - region Stavanger ved Rogaland A-senter. Konferansen er fullbooket.