PC: Hald Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hald Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Sosialtjenester
  3. Flyktningtjenesten i Stavanger
  4. Har du fritidsbolig til flyktninger?

Har du fritidsbolig til flyktninger?

Stavanger kommune har stort behov for å skaffe boliger til flyktninger fra Ukraina. I den forbindelse kan det bli aktuelt å leie inn fritidsboliger i kommunen.

En tegnet enkel blå hytte med pipe på taket.

Kommunestyret i Stavanger har vedtatt å bosette 770 flyktninger i 2023.  UDI har kommet med en tilleggsanmodning om å bosette ytterligere 95 flyktninger i 2023 som skal behandles politisk til høsten.

Stavanger kommune ber derfor eiere av fritidsboliger i Stavanger om å melde sin interesse for å leie ut fritidsboligen. Stavanger kommune vil stå som leietaker, og skriver kontrakter på tre års varighet med gjensidig oppsigelsestid på tre måneder i perioden.

Krav til fritidsboligen

Fritidsboliger som er aktuelle må ha kjøkkenløsning, stue, bad, toalett og soverom. Boligen må ha tilknytning til offentlig vann- og avløpssystem, ha strøm og nærhet til offentlig vei. Brannsikkerheten må være ivaretatt. Fritidsboligene vil bli midlertidig fritatt fra søknadsplikt, og vil dermed kunne brukes som fast bolig/helårsbolig. Dette gir også rett til strømstøtte.

På eiendommen må det enten være mulighet for å tegne abonnement på egen strømmåler, eller strøm må være inkludert. Dersom det ikke er mulighet for å tegne eget abonnement til internett gjennom allerede etablert utstyr, må utleier sørge for at dette blir etablert.

Meld inn i skjemaet hvis du har en fritidsbolig kommunen kan leie inn som bolig til flyktninger. Hvis du er usikker på om fritidsboligen er egnet, kan du likevel melde den inn.

Råd og tips til deg som vurderer å leie ut bolig finner du på boligdugnaden.

Har du en bolig til flyktninger?

Har du spørsmål om ordningen, send epost til privat.bolig@stavanger.kommune.no

Skjema:

Kontaktpersoner for medier

Eli Karin Fosse

Direktør helse og velferd

Mobil:
992 98 461

Erik Thorsen Hirth

Kommunalsjef BMU Eiendom

Mobil:
908 37 395