2. Nyheter
  3. Alle får dose 2 tidligere

Massevaksineringen kan være over om fem uker

Alle innbyggere over 18 år i Stavanger kan nå få framskyndet dose 2 av koronavaksine.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

I helgen starter utsending av SMS til de som har avtale til dose 2 i ukene 38-42 med oppfordring om å booke om til et tidligere tidspunkt. Stavanger kommune får over 28.000 vaksinedoser i uke 34, og kan sette fortgang i vaksineringen med dose 2.

Må være fire uker imellom

Alle oppfordres til å vaksinere seg tidligst mulig for en trygg gjenåpning av samfunnet. Det må ha gått minst fire uker mellom de to dosene koronavaksine.

-Med det store antallet vaksiner vi er lovet er målet å bli ferdig med massevaksineringen i Forum Expo ved utgangen av uke 37, sier direktør helse og velferd Eli Karin Fosse.

Legger ut mange nye timer

Vaksinetjenesten legger i løpet av helgen ut mange nye timer til og med uke 37. Håpet er at så mange som mulig flytter timen sin fram til et tidligere tidspunkt. Det er hovedsakelig dose 2 som settes nå. De som enda ikke har tatt dose 1, kan møte på drop in i Forum Expo hver dag.

Avbestille eller endre time?

Hvis du må avbestille vaksinetimen du har fått på grunn av sykdom eller fordi du allerede har fått dose 2 må du ringe nummeret som er oppgitt i SMS-en du fikk med timeavtale eller innbyggerservice på 51 50 72 20.

Flytte eller endre timen din kan du gjøre her: timebestilling i Stavanger kommune | ReMin

Mulig å vaksinere seg utover høsten

Selv om massevaksineringen avvikles ved utgangen av uke 37, blir det mulig å få satt koronavaksine også senere.

-Vi planlegger nå hvordan vi skal fortsette med koronavaksinering i en mindre skala for etternølere og innbyggere som venter med å ta vaksinen fordi de for eksempel er gravide, sier Eli Karin Fosse.

Av vaksinedosene Stavanger får i uke 34 er 20.000 Moderna-doser og 8000 Pfizer. Mange av de som har fått dose 1 med Pfizer vil få dose 2 av Moderna (Spikevax). Ifølge FHI er Moderna mer effektiv mot Delta-viruset enn Pfizer. Moderna og Pfizer lages på samme måte, og det er trygt å kombinere de to vaksinetypene.