Tekststørrelse

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

Menu

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Begrenset åpning av Gamlingen og Stavanger svømmehall

Begrenset åpning av Gamlingen og Stavanger svømmehall

Stavanger svømmehall og Gamlingen har åpnet for et begrenset antall besøkende.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Gamlingen, Stavangers utendørs svømmeanlegg

Gamlingen, Stavangers utendørs svømmeanlegg
Foto: Ståle M Schjelderup, Stavanger kommune

Reservasjonssystemet og smittevernsrutinene for Stavanger svømmehall og Gamlingen er klare og svømmeanleggene åpner fredag 26. juni. Det er satt et tak på 26 besøkende i hvert anlegg. For å ha kontroll på antall besøkende må man reservere plass via nettet. Reservasjonssystemet er lansert, og det er nå mulig å booke svømmetid en uke frem i tid. 

Smittevern i sentrum 

Du må ha reservert bade- og svømmetid før du møter opp ved ett av anleggene. Det er viktig at ingen møter opp utenfor Stavanger svømmehall og Gamlingen uten å først ha reservert tid, og fått bekreftet reservasjonen på e-post.  

Bade og svømmetidene er delt inn i bolker på 1,5 time, og er satt opp for å unngå kø, redusere smittepunkter og ha kontroll på antall besøkende. Det er viktig at de besøkende holder en meter avstand i inngangspartiet, i garderoben og i bassengområdet 

Anleggene er delt inn i to soner, barne- og plaskebasseng  og hovedbassengNår du reserverer velger du hvilket basseng du vil kjøpe billett til. Det er viktig at du bader eller svømmer i det bassenget du har booket tid til, og ikke bytter basseng underveis.  

Svømmeanleggene åpnes kontrollert og gradvis, og for å ivareta smittevernet vil badstuene og trimrommene i begge anleggene, samt kafeen på Gamlingen i første omgang fortsatt holdes stengt.

Det kan komme endringer ettersom kommunen hele tiden forholder seg til gjeldende retningslinjer og gjør erfaringer underveis. 

Førstemann til mølla 

Førstemann til mølla-prinsippet vil være gjeldende, og det vil ikke være mulig å sette seg på venteliste.  

I første omgang må de som har reservert tid betale i billettluken på anlegget. Det jobbes med betalingsløsning på nett. Når det er på plass må alle betale samtidig som de reserverer plass. Billettene kan ikke byttes. Refusjon gis kun ved fremvisning av legeerklæring. Om du skulle bli forhindret fra å bruke reserveringen din, så avbestill bookingen slik at en annen kan bestille svømmetid. 

Prisene vil ikke endres som følge av de nye rutinene, og tidsbolken du booker vil inkludere tiden du bruker på å betale og oppholder deg garderoben. 

Halvårs- og klippekort forlenges 

Det vil kun være mulig å kjøpe enkeltbilletter. Barn mellom 0-3 år trenger ikke egen billett. For barn over 3 år må man kjøpe barnebillett.  

Begrensingene på hvor mange som kan besøke anlegget vil gjøre det vanskelig for de som allerede har kjøpt halvårskort å bruke svømmeanleggene så mye som de gjør til vanlig. Samtidig vil det heller ikke være mulig å bruke klippekort når du reserverer plass i det nye systemet. Forlengelsen skjer automatisk 

For at det skal bli rettferdig for de som allerede har betalt for halvårskort og klippekort, vil tidsperioden på alle kjøpte halvårs- og klippekort bli forlenget frem til vanlig drift kan gjenopptas. På denne måten vil ingen miste tid eller klipp.  

Kom i tide og pass på hverandre

Føler du deg syk skal du fortsatt holde deg hjemme. Å holde god flyt i trafikken inn og ut av anlegget vil bli viktig. Derfor åpnes det for registering og betaling 10 minutter før tidsbolkene. 

De besøkende bør også være oppmerksomme på at garderobene er delt inn slik at alle kan holde en meter avstand. Skal du for eksempel til Gamlingen er det viktig å merke seg at garderobene ikke tar mer enn tolv personer samtidig, og at garderobene skal være tomme når neste tidsbolk starter.  

Samtidig er det viktig at alle følger skilting og lytter til betjeningen, tar smittevernrådene på alvor og holder avstand til hverandre, slik at alle kan føle seg trygge når de bader. 

De andre svømmehallene i kommunen som vanlig er stengt for sommerenog vil tidligst åpne i september. 

Pressekontakt:
Monika Eie, tlf. 51508993, epost. monika.eie@stavanger.kommune.no