2. Nyheter
  3. Dagsturhytte Hundvåg

Her kommer dagsturhytta til Hundvåg

Den nye dagsturhytta på Hundvåg ble fløyet inn onsdag 23. november. Allerede i januar blir hyttedøra åpnet for turgåere.

Dagsturhytte som blir fraktet av et rødt helikopter.

Den nye dagsturhytta ble fraktet til Hundvåg onsdag, 23. november.

– Det er en flott plassering! Den er sentrumsnær, men nærheten til havet, utsikten og det fantastiske turområdet på Lundsneset, gjør den veldig godt egnet for både store og små turgåere. Og den er tilgjengelig for både de som går på tur og bruker rullestol, sier Ann Kristin Kro, naturforvalter i Stavanger kommune.

Selve hytta har fått navnet «Vennskapshyttå», og er alle sin dagsturhytte. Det er Hundvåg skole som foreslo navnet.

Omgivelsene rundt dagsturhytta på Hundvåg. Sjø og grønne sletter.
Dagsturhytta på Hundvåg ligger i et flott turområde.

Hytta skal stå ved Kuneset, på det mye omtalte friområdet som foreløpig ikke har fått noe navn.

– Det er et nes som er laget av fyllmasser fra byggingen av Ryfast-tunnelen, så det gjør jo området enda mer spesielt, forteller Kro.

Tidligere i høst ble dagsturhytta på Fogn åpnet, i januar skal den andre dagturhytta i Stavanger stå klar.

– Vi får det travelt. Det går fort å sette den opp, men det er arbeidet innendørs som tar tid. Men vi skal klare det, opplyser Kro.

Bilde av den uferdige dagsturhytta. En arbeider jobber.
I januar 2023 skal dagsturhytta på Hundvåg stå klar til bruk.

Trenger hjelp

På Fogn har en lokal gjeng meldt seg frivillig til å passe på hytta. De bidrar blant annet med å fylle på med ved, vasking og lett vedlikehold.

– For at hytta på Hundvåg skal bli en suksess er vi avhengig av hjelp. Alle skal selvfølgelig rydde opp etter seg etter bruk, men vi trenger også hjelp fra ildsjeler som bryr seg litt ekstra og passer på hytta.

– Om det er noen som har lyst å hjelpe til er det bare å kontakte meg, avslutter Kro.

Ann Kristin Kro

naturforvalter