PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. De som er over 75 år kan få dose 4

De som er over 75 år kan få dose 4

Fra 1. juli kan de som er over 75 år få satt dose 4 i Stavanger kommune så langt vaksinene rekker. Stavanger får flere vaksiner i uke 29.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

På grunn av at Norge er på vei inn i en sommerbølge med koronasmitte, anbefaler FHI at innbyggere som er 75 år og eldre og beboere på sykehjem får en ny oppfriskningsdose koronavaksine. Fra 1. juli kan alle over 75 år og bor hjemme bestille time til dose 4 i vaksinesenteret i Bekkefaret. Se vaksinesiden for bestilling. De som bor på sykehjem vil bli vaksinert der de er.

Det er den nye og mer smittsomme varianten omikron BA.5 som nå dominerer. Det er uvisst om denne varianten gir mer alvorlig sykdom.

-Vi er i gang med å planlegge vaksinering av sykehjemsbeboerne våre med dose 4, og tar sikte på å starte vaksineringen i uke 28, sier direktør helse og velferd Eli Karin Fosse.

Omdisponerer vaksiner

Siden FHI i utgangspunktet ikke hadde planlagt nye vaksinerunder i sommer, har kommunene noe begrenset med vaksiner igjen. FHI har planlagt en ekstra vaksineutsendelse i uke 29.  Inntil videre omdisponerer Stavanger kommune noen av vaksinene fra vaksinesenteret til sykehjemmene.

-I et par uker har vi et begrenset antall vaksinetimer liggende ute i vaksinesenteret i Hjalmar Johansens gate 10 i Bekkefaret. Det blir lagt ut nye timer når vi får flere vaksiner, sier Fosse.  

Vaksinesenteret er stengt for drop in fram til ny vaksineforsendelse kommer i uke 29. 

Dose 4 for de over 65 i høst

FHI melder at personer i alderen 65-74 år og personer i alderen 18-64 år med underliggende risiko for alvorlig sykdomsforløp trolig vil få tilbud om dose 4 fra 1. september.

 

Kontaktperson for medier:
 Direktør helse og velferd Eli Karin Fosse, 992 98 461.