2. Nyheter
  3. Delvis åpning av barnehager og skoler etter påske

Delvis åpning av skoler og barnehager etter påske

Barnehagene i Stavanger åpner igjen fra og med 20. april. 1. til 4. trinn ved skolene og SFO åpner igjen fra og med 27. april.

Les regjeringens pressemelding om koronatiltakene (07.04)

In English: Norway to lift COVID-19 restrictions gradually and cautiously

Regjeringens pressemelding om korona-veileder for barnehager (15.04)

Regjeringen: Spørsmål og svar om smittevernveilederne for skolen (20.04)

Slik blir gjenåpningen:

Barnehage

Skole og SFO

• Nærmere informasjon om oppstart kommer på skolenes hjemmesider.
  • Regjeringen vil utarbeide faglige standarder for hvordan smittevern skal ivaretas i skole og SFO.
  • 5. til 10. trinn fortsetter med hjemmeskole på Chromebook. Kommunikasjonen mellom lærer og elev vil være basert på e-post og digitale plattformer.
  • Både skriftlig og muntlig eksamen på 10. trinn er avlyst. Elever på 10. trinn får fullverdig vitnemål uten eksamen. I vitnemålet vil det stå at eksamen var avlyst. Dette har ikke konsekvenser for inntaket til videregående opplæring.

Barn i risikogruppene og barn som lever sammen med familiemedlemmer i risikogruppene, vil fortsatt få fjernundervisning.

Omsorgstilbud etter påskeferien

Barnehagene og skolene har et omsorgstilbud for barn av foreldre som har kritiske samfunnsfunksjoner og barn med særlige omsorgsbehov. Tilbudet starter opp i barnehager og skoler fra og med 14. april.

Kommunens samleside om koronavirus