Tekststørrelse

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

Menu

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. En fantastisk møteplass

- En fantastisk møteplass

Smartbymessen Nordic Edge Expo går av stabelen for femte gang denne uken. Mellom 24. og 26 september skal mer enn 5000 gjester og 150 foredragsholdere fra mer enn 100 organisasjoner dele kunnskap om mangt og mye som er relatert til smarte byer.

Nordic Edge Expo er Nordens største smartbymesse

Ordfører Christine Sagen Helgø åpner konferansen, og samtidig blir messeområdet en myldreplass for gode ideer og smarte løsninger. Lurer du på hva universitetet sysler med av smart teknologi? Er du kanskje nysgjerrig på hva sykehuset utvikler? Eller har du lyst å se nærmere på bedriftene som utvikler teknologi til alt i fra sykehjem til sykkelparkering? Da er Stavanger forum stedet å besøke i uke 39 

Stavanger kommune har vært aktivt til stede på messen i Stavanger forum fra starten. Kommunen har vært med å satse på Nordic Edge, og var også med til Kina i april der Nordic Edge Bejing ble arrangert.  

- Under Nordic Edge Expo har vi hele verden på besøk. Arrangementet har etablert seg til å bli Nordens største møteplass for smarte byer og samfunn. Arbeidet som er gjort med å bygge Nordic Edge Expo henger tydelig sammen med vår egen smartbysatsing, og er resultatet av et godt samarbeid mellom det offentlige, næringsliv og våre kunnskapsinstitusjoner, sier ordfører Christine Sagen Helgø. 

Møt kommunen 

I år har Stavanger og en rekke andre kommuner i regionen slått sine smarte hoder sammen og har en felles stand. Der kan du se og høre om hva Stavanger, Sandnes, Time, Randaberg, Sola, Gjesdal, Klepp og Hå gjør for å gjøre livene til innbyggerne enklere. Kommunene samarbeider allerede i dag på flere fronter, og på Nordic Edge Expo kan du blant annet høre mer om Digi Rogaland, Aktiv kommune og sensornettverk.  

- For det er jo nettopp det denne samlingen i bunn og grunn handler om: Hvordan kan vi sammen skape smarte og fremtidsrettede løsninger til det beste for alle, sier Stavangers næringssjef Anne Woie.  

Næringssjef Anne Woie.
Næringssjef Anne Woie.

Møteplass 

Næringssjefen mener at Nordic Edge har utviklet seg til en fantastisk møteplass der det offentlige, privat næringsliv og akademia møtes. 

- Det offentlig trenger smarte ideer for å møte framtidens behov for gode tjenester og næringslivet trenger både en utstillingsplass for sine produkter og å utvikle markedet for disse. Her er det store muligheter til å utvikle gode nettverk som gir muligheter både til å lære av hverandre og for næringsutvikling, sier hun.  

Samler kommuner og næringsliv 

Årets tema er “Life Actually”, og rundt 5000 besøkende fra 50 land er ventet til messeområdet.  

- Det er utrolig flott at Nordic Edge samler kommuner og næringsliv fra inn- og utland. Mange spennende delegasjoner deltar og de internasjonale gjestene får virkelig sett hva Stavanger-regionen har å by på, sier næringssjefen.  

Hun er også spent på å se hva Ungt entreprenørskap viser fram.  

- 40 elever fra Kristianslyst skole, som har valgfagene programmering og innsats for andre, skal bidra. Det ser vi fram til, sier næringssjefen.  

Klima på programmet

Kommunens representanter er med på flere programposter under arrangementet. Klima står for eksempel på programmet når næringssjefen møter kolleger fra flere finske byer. Hele Norden møtes for å dele erfaringer fra smartbyarbeid på The Nordic Smart City Summit, og der er selvsagt Stavangers smartbysjef Gunnar C. Crawford med. Det er også digitaliseringsminister Nikolai Astrup, den danske ambassadøren Jarl Frijs-Madsen og Torgeir Waterhouse fra IKT-Norge.  

Se hele programmet her.