2. Nyheter
  3. Enda flere kjører piggfritt

Enda flere kjører piggfritt

I Stavanger-regionen har 88 prosent av bilistene kjørt uten pigger i dekkene denne vinteren, viser Statens vegvesens piggdekkmåling. I fjor var andelen 85 prosent.

- Tre prosentpoeng opp er gledelig, det viser at piggdekkgebyr er et effektivt virkemiddel for redusert piggdekkbruk og mindre svevestøv, sier miljøvernsjef Jane Nilsen Aalhus i Stavanger kommune.

Både Oslo, Bergen, Asker, Bærum, Stavanger og Sandnes har nådd en piggfriandel på over 85 prosent, viser målingene, som Vegvesenet har gjort i 17 kommuner. Oslo, Bergen og Stavanger har avgift for bruk av piggdekk.

Bruk av piggdekk er hovedårsaken til asfaltslitasje og helseskadelig svevestøv langs veiene.

Vegvesenet har ellers utsatt fristen for å ta av piggdekkene til 1. mai på grunn av korona-situasjonen. Derfor blir skilt om piggdekkgebyr i Stavanger stående langs veiene ut april.