PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Fem nye smittetilfeller i Stavanger

Fem nye smittetilfeller i Stavanger

Smittetallet i Stavanger er nå oppe i 143, etter flere nye tilfeller de siste dagene. Fem nye smittede ble bekreftet torsdag morgen.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Ordfører Kari Nessa Nordtun, Ruth Midtgarden og direktør Eli Karin Fosse.

Ordfører Kari Nessa Nordtun, smittevernoverlege Ruth Midtgarden og direktør for helse og velferd i Stavanger kommune Eli Karin Fosse informerte pressen torsdag formiddag.

Etter noen forholdsvis rolige måneder har antallet smittetilfeller i Rogaland, og i Stavanger, økt den siste uken. 

Smitte med ukjent opphav

Kommunen fikk torsdag morgen melding om at en person fra Stavanger er smittet og er på ferie i det som FHI definerer som et grått land.

- Personen har lette symptomer og ble testet i ferielandet. Vi vet fortsatt ikke hvor smitten kommer fra, og er bekymret for at smitten har ukjent opphav hjemme i Stavanger, sier smittevernoverlege Ruth Midtgarden.

Familie smittet

En familie fra Stavanger på tre personer som har vært på ferie i et grønt land har også testet positivt. To av disse er innlagt på SUS. De ble også testet der.

- De hadde relativt kraftige symptomer. Vi jobber aktivt med smittesporingen rundt denne saken. Nærkontakter blir kontaktet, sier Midtgarden.

Folkeregistrert

Det femte smittetilfellet som ble registrert i Stavanger kommer fra en person som er bosatt i Oslo, men folkeregistrert her i kommunen.

- Oppfølgingen av vedkommende skjer i Oslo, men smittetilfellet vil regnes i Stavangers smittetall, sier smittevernoverlegen.

Grunn til å være forsiktige

Midtgarden maner innbyggerne til å fortsette å følge avstands- og hygieneråd.

- Vi har hatt god kontroll på smittesituasjonen her i kommunen, men dette viser hvor forsiktige vi må være, og hvor usikkert dette er, sier smittevernoverlege Ruth Midtgarden.

Smittevernoverlegen mener det er sannsynlig med flere smittetilfeller på grunn av reiseaktiviteten.

- Ja, vi er forberedt på det, sier hun.

Ordfører Kari Nessa Nordtun i Stavanger kommune er også forberedt på at det kan komme mer smitte etter sommerferien.

- Ja, det er klart vi er bekymret for at det kan skje. Det er derfor vi nå har innført strengere besøksregler på sykehjemmene, utfører testing av helsepersonell med pasientkontakt som har vært på ferie i utlandet og la ned forbud mot ilandstiging fra cruiseskip på kaiene i kommunen før situasjonen på Hurtigruten ble kjent, sier hun og legger til at kommnen følger situasjonen nøye.

143 smittet i Stavanger – mange testes fortsatt

Tirsdag 4. august avga en person i Stavanger positiv prøve på Covid-19. Dette var det første smittetilfellet i Stavanger siden 23. juli. Med de siste smittetallene er totalen nå 143 smittede i Stavanger.

Mange testes fortsatt i byen. Tall fra smittevernkontoret viser at 700 personer har blitt testet de siste fire dagene.

For ytterligere kommentarer fra smittevernoverlege eller ordfører kontakt pressekontakt Øyvind Berekvam, tlf, 995 65 627.