Tekststørrelse

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

Menu

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Fjerner forurenset masse

Fjerner forurenset masse

Forsvarsbygg skal renske opp i forurenset masse ved skytebanen ved Madlatua. Det kan bety anleggstrafikk i området i ett år framover, men turstien langs Hafrsfjord vil være åpen som vanlig.

Skytebanen har vært brukt av Forsvaret i 150 år. Nå skal 8 500 kubikkmeter med forurensede masser graves opp, fjernes og transporteres til godkjent miljømottak, melder Forsvarsbygg i sitt nabovarsel.

Deler av området stenges av i hele eller deler av perioden fra 25. september og ut oktober 2018 på grunn av anleggsvirksomheten. I noen hektiske perioder blir det stor trafikk av lastebiler på Skytterlagsveien. Trafikken vil pågå på dagtid på hverdager. Forsvarsbygg og entreprenøren setter inn risikoreduserende tiltak, for eksempel lysregulering og følgebil.

I beste fall er de ferdige med jobben til våren, men dersom det skulle bli forsinkelser, kan fredningstid for dyr og planter i området gjøre at prosjektet ikke blir sluttført før neste høst.

Turstien langs kysten kan benyttes som vanlig i anleggsperioden, av men det kan forkomme arbeider som gir begrenset framkommelighet i perioder, melder Forsvarsbygg.

Kontaktperson: Vegard Løkstad, Forsvarsbygg, 934 00 209