2. Nyheter
  3. Framskynder dose 2 for skole- og barnehageansatte

Framskynder dose 2 for skole- og barnehageansatte

Stavanger kommune framskynder dose 2 av koronavaksine for skole- og barnehageansatte slik at de er så godt beskyttet som mulig ved oppstart til høsten.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Ansatte i skole og barnehage som har fått første dose av Pfizer-vaksinen for minst tre uker siden (fire uker for de som har fått Moderna-vaksine) kan kontakte vaksinetjenesten og få booket om dose 2. Det er sendt mail til alle virksomhetene om hvordan dette skal foregå. Dette gjelder også private skoler og barnehager, og ansatte i videregående skole. Det gjelder også ansatte som bor i andre kommuner. Tilbudet gjelder ikke skole- og barnehageansatte som bor i Stavanger og jobber i andre kommuner.

Mange ledige timer

- Vi har mange ledige timer i uke 31. Siden FHI nå har åpnet for kortere intervall mellom dose 1 og dose 2, og vi har mange vaksinedoser til overs i neste uke på grunn av liten pågang, så velger vi å prioritere skole- og barnehageansatte, sier direktør helse og velferd Eli Karin Fosse.

FHI åpner for kortere intervaller

FHI har åpnet for at intervallene mellom vaksinedosene kan kortes ned med to uker for de som har ventet lengst. Stavanger kommune har allerede kortere intervall for de som fikk dose 1 mens intervallet var ni uker. I Stavanger ble intervallet for disse ikke forlenget til 12 uker. Dette gjelder rundt 4000 personer som får dose 2 i uke 32 og 33.

To doser gir god beskyttelse

To vaksinedoser beskytter betydelig bedre enn èn dose mot deltavarianten av korona-viruset som nå er dominerende også her i regionen. Barna som skole- og barnehageansatte møter etter ferien er ikke vaksinert. For å beskytte de ansatte best mulig ved oppstart i skoler og barnehager framskyndes vaksinering med dose 2.