PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Haugåstunet blir koronasykehjem

Haugåstunet blir koronasykehjem

Haugåstunet sykehjem gjøres om til koronasykehjem og Domkirkens sykehjem blir korttidssykehjem.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Stavanger kommune forbereder seg på å ta imot pasienter med korona. Derfor blir korttidssykehjemmet Haugåstunet omgjort til sykehjem for koronasyke. Haugåstunet har til sammen 70 plasser der pasientene kan isoleres fra hverandre.

Leid inn gamle Domkirkens sykehjem

For at Haugåstunet skal kunne brukes som koronasykehjem, har Stavanger kommune leid det tidligere Domkirkens sykehjem som korttidssykehjem. Sykehjemmet var inntil i fjor høst privat sykehjem med driftsavtale med kommunen. Nå leier Stavanger kommune lokalene, som har stått tomme siden, for å ta imot pasienter som skrives tidlig ut fra sykehuset.

Gradvis overflytting

-  Også pasienter fra Haugåstunet vil gradvis bli flyttet over til det som tidligere var Domkirkens sykhjem. Andre som har behov for korttidsopphold i den situasjonen vi er i kan også bli flyttet dit, sier direktør helse og velferd Eli Karin Fosse. Haugåstunet vil gradvis bli gjort om til koronasykehjem etter hvert som korttidspasientene flytter hjem eller til Domkirkens sykehjem.

12 plasser i første omgang

Domkirkens sykehjem åpner med 12 plasser mandag 23. mars. Antallet plasser kan økes til 25 ved behov. Avlastningssykehjemmet skal bemannes med sykepleiere og andre fagsansatte i kommunen som omdisponeres i den perioden det er nødvendig å drive sykehjemmet.