2. Nyheter
  3. Innfører gult nivå på Teinå skole

Innfører gult nivå på Teinå skole

Stavanger kommune innfører gult nivå på Teinå skole fra mandag 6. september. Årsaken er smitte på tvers av klassene.

Helsesjefen fattet 2. september et hastevedtak om å innføre gult nivå i veilederen for smittevern ved skoler ved Teinå skole. Vedtaket gjelder til og med 19. september. Grunnen er at smitten i regionen er økende, og at hovedgruppen av positive er i yngre aldersgrupper. Teinå skole har hatt utfordringer med økende smitte, noe som gir risiko for at situasjonen kan eskalere.
-Vi fatter vedtak om gult nivå når smitten går på tvers av klasser og ved uklar smittevei, som i dette tilfellet, sier smittevernoverlege Ruth Midtgarden.

Testing i stedet for karantene fortsatt

Elevene trenger ikke gå i karantene selv om skolen er på gult nivå. Testing i stedet for karantene gjelder fortsatt. På gult nivå regnes skoleklassene som egne kohorter, og elevene oppfordres til å treffe færrest mulig utenfor kohorten.
- De må omgås så få som mulig, holde avstand, ta en PCR-test (en vanlig test) hvis de får symptomer, og gå i isolasjon i påvente av svar på testen, fremholder Midtgarden.
Trafikklysmodellen for barneskolen

Smittevernoverlegens råd til alle

• Hold deg hjemme hvis du er syk og test deg så raskt som mulig
  • Ta PCR-test (bestilles på teststasjon) og ikke hurtigtest hvis du har symptomer.
  • Hold deg hjemme til du er frisk, selv ved negativ test. Treff så få som mulig, unngå store fester/forsamlinger
  • Bruk munnbind i kollektivtrafikk og i taxi, og innendørs der det ikke er mulig å holde avstand.