PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Koronasmitte påvist i Stavanger

Koronasmitte påvist i Stavanger

Stavanger kommune fikk mandag 2. mars bekreftet at to personer bosatt i Stavanger har testet positivt på koronavirus. Kommunen avventer endelig bekreftelse på prøven fra Folkehelseinstituttet.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

#Oppdatering 06.03.20:  Personen som omtales i saken var likevel ikke smittet. Det viser kontrollprøven fra Folkehelseinstituttet (FHI). Samme dag kom det melding om to smittetilfeller. Antall smittede for mandag 2.3 er altså to for Stavanger. #

Vedkommende har lette symptomer, og er i karantene hjemme sammen med ektefelle og barn. Stavanger kommune følger opp personen, og samarbeider med nasjonale helsemyndigheter.

Den smittede kom hjem fra ferie i Nord-Italia lørdag 29. februar. Vedkommende ble testet ved Stavanger legevakt samme dag, og har vært isolert hjemme etter det. Kommunen undersøker nå hvem som kan ha vært utsatt for smitte.

Helsesjef Marit Anda i Stavanger kommune sier at det var forventet at det ville komme koronasmitte til Stavanger. Hun opplyser at kommunen har forberedt seg i tråd med nasjonale føringer.

– Det er viktig at vi alle bidrar til å begrense smitte. Personer som har vært i områder med vedvarende smitte siste 14 dager eller i direkte kontakt med smittede, og har symptomer på luftveisinfeksjoner eller feber må ringe legevakten, sier helsesjefen.

Anda minner om at hyppig håndvask og hosting i papir eller albukroken er svært viktig for å redusere smitte.

Publikumstelefon

Har du spørsmål om koronaviruset, og ikke finner svar på FHIs nettsider, kan du ringe Helsedirektoratets informasjonstelefon 815 55 015.

Mer informasjon om koranavirus på kommunens nettsider