Tekststørrelse

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

Menu

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Luftveislegevakten til Stavanger Forum

Luftveislegevakten til Stavanger Forum

Luftveislegevakten flytter fra Våland til Stavanger Forum mandag 27. april.

Ilustrasjonsbilde legevakt Stavanger forum

Har du symptomer og mistenker at du kan være smittet av covid-19 skal du fortsatt ringe fastlegen din som avgjør om du skal testes. Etter 27. april får du i så fall en henvisning til prøvetakingsteltet utenfor Stavanger Forum.

Utenom fastlegens åpningstid, og dersom du er alvorlig syk, skal du ringe det vanlige legevaktnummeret 116 117. Pasienter med luftveissymptomer vil da bli henvist til luftveislegevakten i Stavanger Forum.

Bedre plass

Luftveislegevakten flytter fra Våland og Stavanger legevakt til Stavanger Forum for å få mer plass og bedre egnede lokaler. FHI har varslet økt testing framover og flyttingen sikrer god kapasitet.

Til luftveislegevakten hører også en luftveislegebil som på dagtid rykker ut til innbyggere med påviste luftveisplager eller symptomer som tyder på covid-19-smitte, og som ikke er i stand til å komme til legevakten.

-Vi synes det er viktig å flytte luftveisdelen av Stavanger legevakt til Stavanger Forum nå som vi er inne i en rolig periode når det gjelder smitte. Vi får tid til å etablere oss og identifisere og utbedre eventuelle oppstartsproblemer, slik at vi er klar når vi eventuelt får flere smittede, sier direktør helse og velferd Eli Karin Fosse.

Luftveislegekontoret

Luftveislegekontoret vil inntil videre fortsatt holde til i Kvitsøygaten, men dette vurderes fortløpende. Kontoret kan bli flyttet til Stavanger Forum på sikt. Kontoret er bemannet med fastleger i turnus. Kontoret tar imot pasienter med luftveisplager som er henvist av egen fastlege. Koronatelefonen og koronasenteret ble avviklet etter påske på grunn av liten pågang. Folk skal nå i stedet ta kontakt med fastlegen. Hvis det blir behov for å reetablere koronatelefonen blir den lagt til Stavanger Forum.