2. Nyheter
  3. Menn i helse 2018

Menn i helse 2018

Ønsker du en fremtidig jobb som fagarbeider i helse- og omsorgssektoren? Vi er på jakt etter nye kandidater. Ta et fagbrev som helsearbeider og bli attraktiv på arbeidsmarkedet. Velkommen til informasjonsmøte i Folkets Hus 11. januar.

Bilde, menn rekrutteres som fagarbeidere til helse- og omsorgssektoren.

Menn i helse, et suksessprosjekt hvor menn rekrutteres som fagarbeidere til helse- og omsorgssektoren.

Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Nav, kommunene, fylkeskommunen, fylkesmannen, KS og Helsedirektoratet der målet er å rekruttere flere menn til en sektor som har behov for flere hender i fremtiden. «Menn i Helse» har som mål å rekruttere menn i alderen 25-55 med rett til eller mottar ytelser fra Nav. Deltakerne får tittelen helserekrutt under utdanningsløpet og tittelen helsefagarbeider etter bestått fagprøve. Det tilbys et komprimert utdanningsløp frem til fagbrev som helsefagarbeider.

Stavanger kommune har garantert for inntil 15 praksisplasser og elleve læreplasser for kullet som starter opp 2018. Det er Ramsvigtunet, Stokka, Tasta og Bergåstjern sykehjem som skal ta imot utvalgte menn i en tolv ukers arbeidspraksis våren 2018.

På Nord-Jæren er det arbeidsgiverne Sola kommune, Sandnes kommune, Stavanger kommune og Randaberg kommune som deltar.

Modell for opplæring

30 deltakere får en tre måneders praksisperiode ved et sykehjem. 20 av disse blir valgt ut til å ha sommerjobb ved et sykehjem sommeren 2018. Høsten 2018 starter deltakerne på et kurs i ti måneder. Kurset er satt sammen av Vg1 Helse- og oppvekstfag og Vg2 Helsearbeiderfag. Etter endt kurs blir det en ny runde med sommerjobb i kommunen.

Fullført og bestått programfag på Vg1 og Vg2 gir kvalifiserte deltakere rett til å tegne lærekontrakt. Etter endt læretid skal deltakere gjennomføre en tre-dagers fagprøve som består av både teori og praksis. Fagbrev utstedes når fagprøve, programfag og fellesfag er bestått.

Her finner du mer informasjon om suksessprosjektet Menn i helse 2018.

Kan du tenke deg en framtidig jobb som fagarbeider i helse- og omsorgssektoren vil vi gjerne invitere deg til et informasjonsmøte torsdag 11. januar som holdes i Folkets Hus kl 12.00.

Påmelding, informasjonsmøte Menn i helse 11. januar.