2. Nyheter
  3. Mest dose 2-vaksiner i uke 20

Mest dose 2-vaksiner i uke 20

Stavanger kommune får 5100 doser Pfizer-vaksine i uke 20. Mesteparten går som dose 2 hos fastlegene og dose 2 til de som har fått AstraZeneca-vaksinen.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

De neste tre ukene skal dose 2 settes på de som fikk dose 1 hos fastlegene, og på de som fikk AstraZeneca som dose 1, for det meste helsepersonell. Det betyr at Stavanger kommune får øremerkede vaksiner til dette formålet. Det betyr også at det ikke blir så mye vaksine igjen til å sette som dose 1 på andre grupper i uke 20. Det er enda uvisst hva kommunen får av vaksiner i uke 21 og 22.

– Stavanger kommune har en litt annen alderssammensetning enn en del av våre nabokommuner. Det betyr at vi bruker noe lenger tid på å fullvaksinere de eldste enn kommuner med en yngre befolkning, sier direktør helse og velferd Eli Karin Fosse.

Les alt om hvordan vaksineringen i Stavanger foregår.

To dager med vaksinering

Vaksinesenter Forum Expo har kapasitet til å vaksinere 2400 personer om dagen. Men vaksinetilgangen setter begrensinger for hvor raskt vaksineringen av Stavangers befolkning går. I uke 20 skal 900 av de som fikk AstraZeneca få Pfizer som dose 2 i Expo onsdag og torsdag formiddag. Det gjelder i hovedsak helsepersonell. Ca. 4000 av dosene i uke 20 skal fastlegene sette som dose 2 på sine pasienter.

Innspurten for prioriterte grupper

Når det gjelder dose 1 er Stavanger i innspurten av å vaksinere prioriterte grupper med underliggende sykdommer. De første tilbudene om vaksine er også sendt ut til prioriteringsgruppe 8, som er de friske mellom 55 og 65 år. Oppstart av vaksinering av gruppe 8 forventes i uke 21. Per 11. mai har 37.049 innbyggere i Stavanger fått dose 1 av koronavaksine og 10.758 har også fått dose 2.