2. Nyheter
  3. Minnes de som døde av overdoser

Minnes de som døde av overdoser

31. august markeres Verdens overdosedag. I 2016 døde 13 personer av overdose i Stavanger.

Det er to flere enn i 2015. Tallene for 2017 er ikke klare enda. Av de 13 som døde i 2016 var åtte menn og fem kvinner. Ni av de 13 var over 40 år.

- Antall overdosedødsfall i Stavanger holder seg høyt. Det kan skyldes sterke stoffer i omløp, eller det kan handle om økende alder og helsemessige utfordringer, sier leder for overdoseprosjektet i Stavanger kommune Marte Kristin Helle.

Færre unge dør

Tallet på unge som dør av overdoser går ned. Nesten halvparten av de som døde av overdose i Stavanger i 2016 døde av metadon. Det var færre heroindødsfall enn tidligere år. Fredag 31. august markeres Verdens overdosedag for å minnes de som døde og skape bevissthet om at overdoser kan forebygges.

Program i Stavanger

Stavanger kino viser filmen Oslo 31. august kl. 14.30. Ordfører Christine Sagen Helgø taler i parken ved Breiavannet kl. 16. Espen Hana synger og spiller. Røde Kors og Stasjonen helse- og omsorgstilbud viser hjerte- og lungeredning. Kl. 17 avholdes en fellesmarkering Stavanger/Sandnes med sang, musikk og appeller. Kl. 17.45 går rosetoget fra parken til St. Petri kirke der det er minne- og håpsgudstjeneste kl. 18.15. Tone Salomonsen har musikalsk innslag.

Arrangerer overdosekonferanse

Stavanger kommune arrangerer også overdosekonferanse 4. september sammen med fylkesmannen, A-larm, Funkishuset og Kompetansesenter Rus - region Stavanger ved Rogaland A-senter. Konferansen er fullbooket.