PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Ny lederduo i ungdommens bystyre

Ny lederduo i ungdommens bystyre

Christian Hetty er ny ordfører og Oda Oline Omdal er ny varaordfører i ungdommens bystyre i Stavanger.

Denne nyhetssaken er mer enn en måned gammel. Innholdet kan derfor være foreldet eller ikke oppdatert.

Gå til stavanger.kommune.no/nyheter for siste nytt.

Ungdommens bystyre har 45 medlemmer som enten er elevrådsrepresentanter eller valgte elever fra ungdomsskoler og videregående skoler i Stavanger. Det er et organ der ungdom har reell påvirkningsmulighet gjennom politisk arbeid, og skal fungere som et rådgivende organ for kommunen.  Ungdommens bystyre skal også være et talerør for alle barn og unge i Stavanger kommune.

Ordfører Christian Hetty i ungdommens bystyre
Ordfører Christian Hetty

Ordfører Christian Hetty (16) kommer opprinnelig fra Drammen og er elev ved skoleskipet Gann. Han har som mål å få til et godt fungerende og aktivt ungdommens bystyre.

Vil samarbeide med ungdom i nye Stavanger

- Jeg håper å få til et enda bedre samarbeid med kommunepolitikerne, og at våre saker blir hørt. Jeg ønsker større profilering der ungdommens bystyre skal være mer i avisene, og ungdommen skal vite hvem vi er og hva vi gjør. Det er utrolig viktig for god medvirkning. Vi skal også få til et godt samarbeid med ungdom i Finnøy og Rennesøy for å sikre god medvirkning i planlegging av ny kommune og for å få et godt og rettferdig organ i den nye kommunen. Jeg kommer også til å kjempe for hjertesaken min, nemlig skeive holdninger. Det er utrolig viktig for meg at det skal bli lettere å komme ut som skeiv i ungdommen, og at holdningene blant oss ungdom og foreldre bedres, sier han.

Varaordfører Oda Oline Omdal i ungdommens bystyre
Varaordfører Oda Oline Omdal

Varaordfører Oda Oline Omdal (15) går på Gosen skole. Hun ønsker at ungdommer i kommunen skal føle seg hørt og føle at de har noe de skulle ha sagt. - Jeg har hatt et politisk engasjement i rundt fire år, som jeg tror kan bli en fordel i arbeidet jeg skal være del av fremover. Jeg ønsker å være med å bidra til at Stavanger kommune skal være en kommune for fremtiden. Utviklingen blir spennende være en del av og følge med på. Jeg håper og tror at dette vil bli et veldig fra år, med kjekke opplevelser og god, ny politikk, forteller Omdal.