Tekststørrelse

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

Menu

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Ordføreren ber oss droppe hytteturen til øyer som ikke er landfaste – bekymret for Ryfylke-legevakten

Ordføreren ber oss droppe hytteturen til øyer som ikke er landfaste – bekymret for Ryfylke-legevakten

Ordfører Kari Nessa Nordtun ber innstendig om at du lar være å reise til hytta eller til fritidsboligen hvis den er på en øy som ikke er landfast (f. eks. med bro eller tunnel) – selv om den ligger i hjemkommunen din. Campingvogner og fritidsbåter regnes også som fritidsbolig.

Målet er å unngå unødvendig belastning av det sårbare legevakttilbudet i Ryfylke.

- Det gjelder også overnattingsturer i campingvogn, fritidsbåt og kolonihager, der sanitæranleggene ofte er felles, legger hun til.

Sårbart legevakt-tilbud

Det er Ryfylke legevakt som betjener folk i Finnøy og Rennesøy hvis de blir akutt syke. Men samme legevakt har også ansvar for de mindre og sårbare kommunene Kvitsøy og Hjelmeland.   

Fastboende på øyene er helt avhengige av ambulansebåt hvis de blir akutt syke.

Er du på en øy som ikke er landfast og blir akutt syk med korona, skaper dette store utfordringer. Skulle det skje at en smittet person fraktes med ambulansebåten, må den gjennom omfattende rensetiltak, og vil være satt ut av spill mens arbeidet pågår. Mannskapet må i karantene.

Store konsekvenser

- Ryfylke legevakt består av dyktige og hardtarbeidende mennesker. Hvis bare én av personalet må tas ut av tjeneste på grunn av smitte, settes hele legevakttilbudet i Ryfylke i en vanskelig posisjon. Vi må alle gjøre vårt beste for å skåne sårbare tjenester, fastslår ordføreren.