Tekststørrelse

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

Menu

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Påskeaktiviteter i Stavanger

Hjemmepåske = god påske

Årets påskeferie blir naturlig nok annerledes. Vi hjelper til med å gjøre ferien så god som mulig, og her har vi samlet flere tips til aktiviteter du kan gjøre i påsken.

Påskeaktiviteter 2020

For å hindre smittefare må alle være med på den nasjonale dugnaden og holde seg hjemme. Det blir god tid til innendørsaktiviteter som å lese bøker, se filmer og tv-serier, lage påskepynt og bake. Flere vil også bruke ferien til å ta en vårdugnad i hagen og gå turer i egen kommune.

Ny påskeutstilling på Norsk oljemuseum: Fra utsiden og inn

Påskeutstillinge på Oljemuseet

Det er alltid fint å rusle rundt på Kjeringholmen. Tar du påsketuren rundt Oljemuseet, kan du få med deg litt oljehistorie ved å kikke og klikke på den improviserte utstillingen "Fra utsiden og inn".

Bruker du kameraet på telefonen din til å scanne QR-koden i vinduet, får du enda mer med deg på turen rundt museet.

Les mer om utstillingen

Hjemlevering av bøker

Sølvberget bibliotek og kulturhus tilbyr hjemlevering av bøker. Alle i Stavanger kommune kan bruke tjenesten. Bibliotekene i Stavanger har vanligvis et stort utlån av bøker rundt påske. For å kunne bestille bøker må du ha bibliotekkort ved Sølvberget. Dersom du ikke har det, kan du lage et digitalt nasjonalt bibliotekkort her.

Ebøker og lydbøker

1. april kan lånere ved Sølvberget og alle folkebibliotek i Rogaland laste ned den nye ebok- og lydbokappen Allbok.
1. april kan lånere ved Sølvberget og alle folkebibliotek i Rogaland laste ned den nye ebok- og lydbokappen Allbok.

Hvis du ikke rekker å bestille bøker før påske kan du laste ned appen Allbok som gir deg tilgang til både ebøker og lydbøker. I tillegg til å kunne låne og lese bøker på telefon og nettbrett kan låneren også velge å lese bøkene rett i nettleseren på www.allbok.no. Appen støtter flere ulike e- og lydbokformater og muliggjør også at lånerne kan lese rikt illustrerte barnebøker. Slik låner du norske ebøker.

Lesetips til påsken

Trenger du anbefalinger og lesetips? Sølvbergets bibliotekarer anbefaler bøker i mange ulike sjangre, også tips om aktuelle krimbøker til påsken

Tegn din påske

Sølvberget oppfordrer alle til å finne frem tegnesakene, og sende inn påsketegninger. Alle tegningene blir en del av en digital utstilling, og med i trekningen av flere gavekort.

Musikalsk tegnebok fra SSO

Musikalsk tegnebok fra SSO. Foto: sso.no

Stavanger Symfoniorkester har laget en musikalsk fargeleggingsbok som kan laste ned og printes ut. Her kan barn og voksne tegne samtidig som de lærer å gjenkjenne de ulike instrumentene. Det legges også ut flere oppgaver så det er lurt å følge med! 

Filmoteket - ny strømmetjeneste for film

Ønsker du å låne en god film til påsken når biblioteket er stengt? Nå kan du enkelt låne film med bibliotekkortet ditt, uten at du trenger å oppsøke biblioteket. Så lenge du har et nasjonalt bibliotekkort som er knyttet til Sølvberget kan du låne film på Filmoteket.

Norske kortfilmer

Se flotte norske kortfilmer med ungene på strømmetjenesten Filmbib. Logg deg inn med nasjonalt lånenummer og pinkode for å få tilgang. Her følger fem tips til noen titler man kan se med ungene enten via app eller direkte i nettleser

Kreativ påske med saks og papir

Fra sitt hjemmekontor viser Marianne Grundetjern Rykkvin deg enkle veiledninger til syprosjekt, påskepynt og andre ting du kan lage hjemme. Aktivitetene passer godt både for barn og voksne. 

Strikkeoppskrift og tegneskisser 

På Stavanger museums nettside finner du både en strikkeoppskrift som viser hvordan man kan strikke fisker, og skisser av ulike fugler som barn og voksne kan fargelegge sammen.

Lag leir inne i stua

Frilager.no har også meldt seg på den nasjonale dugnaden, og legger til rette for at du kan ta med familie og barn på hjemmeleir. Bruk verandaen, hagen eller kanskje kjellerstuen og lag en ultralokal ekspedisjon med overnatting. Sett opp en lavvo i hagen eller kanskje et telt i stua. Bestill soveposer, liggeunderlag, stormkjøkken, hodelykt og annet nødvendig utstyr med 99 % rabatt. 

Brettspill for store og små

Mange forbinder påsken med brettspill men har kanskje allerede gått litt lei. Ikke fortvil, her får dere tips til brettspill som passer for små barn, store barn og voksne

52 hverdagsturer

Stolpe med skilt for Lindøyturen. I bakgrunnen turgåere og et hvitt hus ved grønn plen innenfor havna.
Lindøyturen er den korteste av de 52 hverdagsturene, men du må ta rutebåt for å komme til vakre Lindøy.
Foto: Ståle M Schjelderup, Stavanger kommune

Tur- og naturmulighetene i Stavanger er mange. De 52 hverdagsturene er spesielt populære. Sjekk også ut folkestiene våre og friluftskartet vårt

Bykubene - Byhistorisk sporløype

BYKUBENE. Byhistorisk sporløypehttp://stavangermuseum.no/events/bykubene-byvandring

Lær mer om Stavangers historie mens du vandrer gatelangs! En byhistorisk sporløype bestående av ni store «bykuber» for lek og kunnskap, er plassert rundt omkring i sentrumskjernen. Kubene er lette å finne, og tar opp ulike sider ved byhistorien helt tilbake til steinalderen og fram til i dag. Passer godt som familieaktivitet i påsken! 

Kunsttur

Hvis du både er kunstinteressert og liker å gå på tur, kan dette være noe for deg. Kartet viser en oversikt over steder i Stavanger med kjente og ukjente kunstverk og skulpturer. 

Kunstutstilling: I skyene

Fra utstillingen "I skyene" hos Stavanger kunstmuseum. http://stavangerkunstmuseum.no/events/i-skyene

Se deler av Rogaland kunstmuseums utstillingen I skyene digitalt. Utstillingen viser verk fra 1800-tallet og fra vår egen tid. Med ulike tilnærminger til vitenskap og teknologi, tar flere av kunstverkene opp aktuelle temaer i sin samtid. De tematiserer blant annet hvordan skyer kan være bærere av drømmer, frihet, ideer, myter, strukturer, trusler og muligheter.

Ta en digital omvisning i domkirken

Prosjektet IKT i stavangerskolen har laget en digital omvisning i Stavanger domkirke. Omvisningen er tilgjengelig for alle, og du kan nå både se og lære mer om domkirkens historie og arkitektur her.

Digitale arrangementer

Flere av våre lokale kulturinstitusjoner tilbyr nå digitale arrangementer til ulike målgrupper.

Flere lenker: 

Madla frivillighetssentral har samlet mange aktivitetsstips for barn og ungdom her. 

På Sølvberget.no har de også nettartikler om hva du kan finne på både for voksne og barn:

Har du tips om flere aktiviteter? Bruk gjerne den grønne knappen nedenfor og legg igjen en melding. Eller kontakt oss på Facebook