Tekststørrelse

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

Menu

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Speilblankt flere steder i Stavanger

Svært glatt flere steder i Stavager

Det er fortsatt svært glatt i Stavanger. Vinterføret ser ut til å vare ut helgen.

Is og snø på vei

Fra plussgrader til minusgrader. 

Kombinasjonen av gårsdagens og nattens plussgrader og dagens minusgrader gjør det ekstremt glatt enkelte steder. Kommunen ber derfor gående, syklister, bilister og andre som ferdes ute, om å være veldig forsiktige. 

- Det kan være ekstremt glatt enkelte steder, så alle som må ut i løpet av dagen må være veldig forsiktige, sier seksjonssjef i Park og vei Trygve Petter Nilsen. 

Alt tilgjengelig mannskap ute 

Kommunen har alt av tilgjengelig mannskap ute, og det jobbes på spreng med salting og strøing. Vintervedlikeholdet er delt inn i tre prioriteter, hvor veier med kollektivtrafikk, hovedsykkelrutene, gangveier og bratte bakker blir prioritert, men Nilsen forteller også at kommunedelene Finnøy og Rennesøy også blir spesielt prioritert. 

- Rapportene sier at det er spesielt vanskelige forhold i de to kommunedelene, så vi har sendt ekstra mannskap ut for å hjelpe til, sier han. 

Gradestokken vil ligge rundt null frem til helgen, og Nilsen oppfordrer derfor innbyggerne om å ta hensyn til is når de er utendørs. 

- Ta hensyn til at det potensielt kan være veldig glatt enkelte steder. Vi jobber så fort vi kan, men vi kan ikke være overalt til enhver tid, avslutter han. 

Ønsker du å melde fra om et område med mye is? Da kan du melde fra til kommunen via VOF eller ringe til innbyggerservice.