2. Nyheter
  3. Stavanger er beintøffest i landet

Stavangerelever er best i landet til å gå til skolen!

Våland, Gausel og Hundvåg skoler tok de tre første plassene i gå til skole-konkurransen Beintøft i år. Med Vaulen på femteplass ble Stavanger-dominansen total.

Våland skole er best i landet i Beintøft.

Rundt 4 000 elever på 13 barneskoler i Stavanger kommune kjempet om å bli best i landet til å gå til skolen. Totalt deltok 467 skoler i 169 kommuner gå til skole-konkurransen Beintøft som arrangeres av Miljøagentene hver høst. Stavanger kommune var den kommune i Norge som gikk mest og leverte best på ukesoppdragene sine.

Skolene

Våland, Gausel og Hundvåg skole kom på henholdsvis første, andre og tredjeplass. Vaulen ble nummer fem. Hundvåg skole stakk av med fylkespremien i Rogaland, mens klasse 6A på Buøy skole var den beste sjetteklassen i Norge. Begge disse fikk 5000 kroner hver i premie av Miljøagentene.

Våland var best

Stavanger kommune bruker Beintøft som verktøy til å få elevene på barneskolen til å gå til skolen i stedet for å bli kjørt. Kommunens egen premie på 10.000 kroner gikk til Våland skole. Våland overtar ledelsen etter Gausel skole som har vunnet den kommunale premien de siste tre årene. I tillegg har kommunen syv premier på 1.000 kroner til de beste klassene på første til sjuende trinn. Vinnerne her var 1B på Våland skole, 2A på Buøy skole, 3A på Hundvåg skole, 4B på Hafrsfjord skole, 5A på Hafrsfjord skole, 6A på Buøy skole og 7B på Hundvåg skole.

- Jeg er enormt stolt av dere. Dette var beintøft levert, sa varaordfører Bjørg Tysdal Moe da hun, omringet av hundrevis av elever, delte ut premiene på Våland skole onsdag formiddag.

Imponert

Varaordføreren lot seg imponere av elevene, men også av skoleledelsen som lenge har jobbet aktivt for å få flere elever til å gå til skolen.

- Jeg håper dere fortsetter med de gode gåvanene selv om Beintøft-konkurransen er over. I tillegg til at vi sparer CO2 og andre forurensende utslipp er det å gå bedre for helsen og trafikksituasjonen rundt skolene. Ikke minst er det mye kjekkere å gå til skolen enn å bli kjørt. Vi har hørt fra skolene at ungene nekter å la seg kjøre mens Beintøft-konkurransen pågår, og det viser jo hvor stort engasjement ungene våre har, roste varaordføreren.

Varaordføreren mener det er viktig at barna får gode reisevaner fra tidlig alder.

- Og så må vi i kommunen selvfølgelig følge opp og lage gode og trygge skoleveier, sier Tysdal Moe.

Fakta om Beintøft

• Totalt deltok 2064 klasser fra 1.-7. trinn med til sammen 46.500 elever på Beintøft.
  • Disse gikk til sammen 1.143.968 km eller 28,55 ganger rundt jordkloden.
  • De sparte miljøet for 152 tonn CO2.

Emily Skudem Ashton og Ludvig Sebastian Biesel i klasse 1B, Brage Bjørnestad Eliassen (4D) og Marie Holse-Jæger (4C) tok i mot premiene. Her flankert av varaordfører Bjørg Tysdal Moe og rektor ved Våland skole, Eli Ryssdal.

Kontaktperson:

• Imme Dirks Eskeland, rådgiver