2. Nyheter
  3. Sykle til jobben 2018

Nye Stavanger skal sykle til jobben

19. april starter den landsomfattende Sykle til jobben-aksjonen. Påmeldingen har åpnet, og kommunen spanderer deltakeravgiften på alle innbyggere i Stavanger, Rennesøy og Finnøy.

Roar Børresen - Stavanger på sykkel

Sykle til jobben-aksjonen er en tradisjonsrik aksjon som får deg og kollegene dine i form. Du registrerer deg og melder deg på inne på sykletiljobben.no, og fra 19. april kan du loggføre aktivitetene dine. Stavanger kommune spanderer deltakeravgiften for alle sine innbyggere.

40 000 deltakere

I 2017 var mer enn 40.000 deltakere med. Leder for Stavanger på sykkel, Roar Børresen, gleder seg over at hele sju kommuner i Rogaland er med på laget denne gangen.

- Sandnes, Stavanger, Sola, Randaberg, Eigersund, Rennesøy og Finnøy er med. Det har ikke vært så mye sykkelsamarbeid mellom kommunene tidligere, men nå drar alle sammen, sier Børresen.

sykletiljobben.no kan du også få oversikt over antall påmeldte deltakere fordelt på fylke og kommune. I skrivende stund er Rogaland blant fylkene med flest påmeldte.

Nye Stavanger

Stavanger kommune spanderer deltakeravgiften for alle innbyggere. Som en gest til Nye Stavanger har Børresen også fått med Rennesøy og Finnøy. Innbyggerne der deltar også gratis.

- Det er ikke antall kilometer som gjelder. Det er hverdagsaktivitetene. Litt er så mye mer enn ingenting, sier han.

Det er heller ikke bare sykling som teller. Du kan enkelt registrere sykkelturer, gåturer, joggeturer, styrketrening, spinning, fotball og all annen aktivitet i kampanjen. Alt teller.

Roar Børresen - Stavanger på sykkel
Roar Børresen. Leder av Stavanger på sykkel.

Flere syklister

Han minner også om at 26 prosent av innbyggerne i Stavanger sier at de vil sykle mer når bomringen kommer.

- Jo flere syklister gjør det tryggere. Vi har tro på at mange vil endre sine transportvaner i årene som kommer, til det beste for både klima, folkehelse og lokalmiljø, sier Børresen.

Aksjonen varer mellom 19.april og 17.juni.

Sykle til jobben - 2018