Tekststørrelse

PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talende web har to lesemoduser:

Pek og lytt

Når ikonet med fingeren på er markert, leser Talende Web opp teksten du peker på, samtidig som du får en visuell tilbakemelding.

Marker og lytt

Markere teksten og deretter klikk på play-knappen for å få den opplest

Menu

  1. Hjem
  2. Nyheter
  3. Tiltak mot smittespredning i varehandel

Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg innfører tiltak mot smittespredning i butikker og kjøpesentre.

Erfaring fra helgen viser at det har vært for store folkeansamlinger ved kjøpesentre i regionen. Helsesjefene i regionen strammer nå inn og minner om at enmeters-regelen også gjelder inne i butikker og kjøpesentre.

Oppdatert 17.03: Tydeligere råd til varehandelen fra Helsedirektoratet.

Kommunene på Nord-Jæren fattet i forrige uke vedtak om strenge restriksjoner knyttet til en rekke områder i samfunnet. Kort tid etter ble det også innført ytterligere restriksjoner nasjonalt. Helsesjefene i Stavanger, Randaberg, Sola og Sandnes kommuner strammer nå ytterligere inn for å begrense smittefaren i varehandelen.

- Nå presiserer vi at reglene gjelder for all varehandel, sier kommuneoverlege Hans Petter Torvik i Sandnes kommune.
Stavanger, Randaberg, Sola og Sandnes kommuner understreker altså at enmeters-regelen også gjelder for butikker, varehus, kjøpesentre og andre former for varehandel.

- Vi har presisert i et eget vedtak at vi nå pålegger den enkelte virksomhet å ha rutiner for dette. Det gjelder særlig for områder hvor det lett oppstår kø, for eksempel ved betaling. Det gjelder for eksempel også i prøverom, lekeområder og lignende på kjøpesentrene, sier beredskapssjef Torstein Nielsen i Stavanger kommune

Kommunene minner om at varehandelen må ha særskilte rutiner rundt smittepunkt som for eksempel handlevogner, handlekurver, betalingsterminaler, panteautomater, håndtak og annet.

Ordførerne i de fire kommunene Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg stiller seg bak dette vedtaket, og oppfordrer særlig ungdom til å ikke oppholde seg unødig på kjøpesentrene.

Pressekontakt:

Stanley Wirak, ordfører, Sandnes kommune, mob.: 913 92 266

Tove Sæther Hagland, kommunikasjonsrådgiver, Stavanger kommune, mob.: 48 11 37 12